Hayat durma noktasına geldi

Şehirde dün başlayan ve akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı, bir çok yerde hayata durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 20 santimetreye kadar çıktığı şehir merkezinde, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. İl genelinde saat 09:00 itibariyle 60 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kapalı yolları açmak için yoğun çalışma yürütüyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye kadar yaklaştı. 

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı Sakarya'da etkisini hız kesmeden sürdürüyor. İlde bugün tüm okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Gece aralıklarla yağan kar yağışı şehirde yaşamı neredeyse durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 20 santimetreye kadar çıktığı kent merkezinde sürücüler ve iş getmek için yola çıkanlar karla kaplanan yollarda zor anlar yaşadı. Sağlık ekipleri de karın yolları kapadığı bölgelerde hastalara ulaşmakta güçlük çekti. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye yaklaştı.

Şehirlerarası yollarda durum

D-650 karayolunun Geyve Devebağırtan mevkisinde yaşanan kaza ve kayan araçlar nedeniyle Bilecik yolu her iki yönde ulaşıma kapanmıştı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu karayolu, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından 3,5 saat sonra ulaşıma açıldı.  D-100, D-650 ve TEM Otoyolu açık bulunuyor. Karayolları ekipleri, aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

Ferizli'de kaza

Kar yağışı beraberinde kazaları getirdi. Sabah saatlerinde Ferizli Soğucak yolu üzerinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. yaralılar, ambulanslarla Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Büyükşehir ekipleri açık tutmaya çalışıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri de şehir merkezinde hastane yolları, ana alter ve caddeler ile grup bağlantı yollarında gece boyu kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Ekipler yağışın etkili olduğu yerlerde mahalle yollarını açık tutmaya çalışıyor. İlçe belediyeleri de ara sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

İlçelerde kapalı yol sayısı

Sakaryarehberim.com'un edindiği bilgiye göre, saat 09:00 itibariyle şehir genelinde Geyve'de 25, Kocaali'de 16, Akyazı'da 13, Pamukova'da 7 ve Karasu'da 5 olmak üzere toplam 66 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri 50 araç, 120 personelle yolları açık tutmaya çalışıyor.

Etkisini sürdürecek 

İl Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün aralıklarla yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor. Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürecek olan kar yağışı hafta sonu şehri terk edecek.
 
SR- Özel Haber
Büyükşehir Belediyesi, 40 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, karla mücadele ekipleri dün akşam saatlerinden başlayarak etkisini arttıran yoğun kar yağışı ile birlikte şehir genelindeki çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Güzergahlarda sürdürülen kar temizleme çalışmalarının yanı sıra, olası buzlanmalara karşı da tüm arterlerde gece boyunca tuzlama işlemleri gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada,

bugün saat 07.00 itibari ile Sakarya genelindeki 60 köy yolu ulaşıma kapalı durumda iken; saat 12.00 itibari ile 20 grup yolunun ulaşıma açıldığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ettiği vurgulandı.
Sakarya'da kar yağışı aralıklarla etkisini devam ettiriyor. İl genelinde 9 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, ekiplerin aralıksız çalışmaları neticesinde saat 16.30 itibari ile 31 kapalı grup yoluna daha ulaşım sağlandığını söyledi.

Bugün saat 07.00 itibari ile 60 köy yolu ulaşıma kapandığını, saat 12.00 itibari ile 20 grup yolu ulaşıma açıldığını hatırlatan Oktar, çalışmalar neticesinde saat 16.30 itibari ile 31 kapalı grup yolunun daha açıldığını belirtti.

Şuanda şehir genelindeki kapalı 9 grup yolunda çalışmaların ilçe belediyeleriyle eşgüdümlü çalışmalar sürdürüldüğünü anlatan Oktar; "Hemşerilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için toplam 50 araç ve 120 personel ile 12 bölgede çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca tuzlama işlemleri de devam ediyor” ifadelerini kullandı.
19.30 itibariyle şehir merkezi
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]