Havai fişek fabrikasının izni iptal edilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasının çalışma izninin iptal edileceğini açıkladı. Soylu, "En ufak ihmal doğrultusunda gereği neyse yerine getirilecek. Bu işletmenin çalışma izni en kısa sürede iptal edilecek" dedi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya Valiliği’nde, Taşkısığı mahallesindeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Soylu, patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Soylu "İlk etapta 12 yaralımız vardı, şimdi hastanelerde 6 yaralımız kaldı. Biri aracı süren şoförümüz, ikisi de şoförümüz. Diğerleri kontrol amaçlı hastanedeler" dedi.

 

ÇALIŞMA İZNİ İPTAL EDİLECEK

Soylu, Hendek'teki Büyük Coşkunlar fabrikasının çalışma izninin en kısa sürede iptal edileceğini söyledi. Soylu, havai fişek fabrikasının çalışma izninin yanı sıra imar izninin de iptal edileceğini belirtti.

 

Bakan Soylu bölgeden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

"Özellikle bu konularda uzman, patlayıcı maddeleri imha timlerimiz var. Onlar geldi. 15 tonluk bir patlayıcının taşınmasını değerlendirdiler. Ormana yakın bir alandan daha uzağa, daha emniyetli bir alana taşınmak istendi. 1 buçuk tonluk patlayıcının taşınması yapılıyordu. Bizi ve memleketimizi üzen bir hadise ile karşı karşıya kaldık. 12 yaralı vardı. Hastanelerde 6 yaralımızın tedavisi sürüyor. Aracı süren şoförümüz ve 2 jandarmada kontrol amaçlı hastanede tutuluyor.  Adli ve idari soruşturmalar devam ediyor

 

Can ve mal güvenliği açısından tüzük açısından neler yapılabileceğini değerlendirmelerle ortaya koyduk. Bu fabrikanın buradaki çalışma iznini Sakarya Valiliği ilk önce askıya alacak ardından da iptal işlemlerini gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile buranın imar izni ve çalışma izni iptal edilecek. Burada kimin en ufak bir ihmali söz konusuysa herkes bilmelidir ki bunun gereği yerine getirilecektir.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]