Havai fişek fabrikası patlaması davasında 6. celse

 

Hendek'te 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davanın görülmesine pazartesi günü devam edilecek.

Yukarı Çalıca Mahallesi'ndeki havai fişek fabrikasında geçen yıl 3 Temmuz'da yaşanan ve 7 işçinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin görülen davanın görülmesine Pazartesi günü Ferizli'deki Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu'nda devam edilecek.  

Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz  2020'de meydana gelen ve olay yerine 50 kilometre mesafedeki birçok noktadan duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan aralarında fabrika sahibinin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklanmış, bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öte yandan patlamada yaralanan Ahmet Ç, davada müşteki sanık olarak yargılanıyor.

Kontrollü imha amacıyla Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisine getirilen fabrikadaki patlayıcıların 9 Temmuz'da kamyondan indirildiği sırada meydana gelen patlamada da 3 asker şehit olmuş, 8 jandarma personeliyle kamyon şoförü yaralanmıştı.

İlk patlamaya ilişkin hazırlanan iddianamde sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Öte yandan iş güvenliği uzmanı Aslı B'nin ikinci celsede adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti. Üçüncü duruşmada tahliye edilen sorumlu müdür Asiye A. ve ustabaşı Erşan Ö, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve bazı müşteki avukatlarının itirazı üzerine tutuklanmış, bu sanıklar avukatlarının talebi üzerine ise yeniden tahliye edilmişti.

Ekim ayında görülen son duruşmada mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun tekrar alınmasına ve keşif talebinin reddine, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 6 Aralık’a ertelemeşti.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]