Hamile kadın ve 10 aylık bebeği öldürüldü

Kaynarca ilçesinde 9 aylık hamile kadına tecavüz ettikten sonra yanındaki 10 aylık bebeğini öldüren şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kaynarca ilçesinde özel bir tavuk şirketinde çalışan B.K. ve C.K., isimli iki kişi işyerinde çalıştıkları Suriye uyruklu bir kişi ile henüz bilinmeyen bir nedenden tartıştı. Tartışma sonrasında dün akşam iki şahıs, Suriyeli işçinin eşini Merkez Mahallesi’nde bulunan evlerine gelerek zorla kaçırdı. İki şahıs, Suriyeli olan ve isminin Emani Al R. olduğu öğrenilen kadına tecavüz ettikten sonra başına taş ile vurarak yanındaki 10 aylık bebeğini de boğarak öldürdü. Suriye uyruklu kadını öldüren şahıslar, kadının cesedini Topçu Mahallesi Dağyeniköyü civarında bulunan ormanlık alana attı. Suriyeli kadının 9 aylık hamile olduğu ve eşinin kadını doğuma götüreceği öğrenildi.

Zanlılar Jandarma ekiplerinin geniş çaplı araştırması sonrasında yakalanırken iki şahıs suçlarını itiraf etti. Yakalanan zanlıların sorgularının ardından savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Suriyeli kadının ve 10 aylık bebeğinin cansız cesetleri Kaynarca İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma ve polisin soruşturması devam ediyor.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 9 aylık hamile kadına tecavüz ettikten sonra yanındaki 10 aylık bebeğiyle birlikte kadını vahşice öldüren iki şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, dün Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kaynarca ilçesinde özel bir tavuk şirketinde çalışan B.K. ve C.K. isimli iki şahıs işyerinde çalıştıkları Suriye uyruklu bir kişi ile tartışma yaşanmıştı. Yaşanan tartışma sonrasında iki şahıs, Suriyeli işçinin eşini Merkez Mahallesi’nde bulunan evlerine gelerek zorla kaçırmıştı. Şahıslar, Suriye uyruklu Emani Al R. isimli kadına tecavüz ettikten sonra başına taş ile vurarak, yanındaki 10 aylık bebeğini ise boğarak canice öldürmüştü. Jandarma ekiplerinin geniş çaplı araştırması sonrasında yakalanan iki şahsın suçlarını itiraf etmesi üzerine, hamile Suriyeli kadın ve 10 aylık çocuğunun cesedi Topçu Mahallesi Dağyeniköyü civarında bulunan ormanlık alanda jandarma ekiplerince bulunmuştu.

Yakalanan zanlılar, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sağlık kontrolü için Yenikent Devlet Hastanesine daha sonra Kaynarca Adliyesine sevk edildiler.

​Kaynarca'da öldürülen Emani Al R. ile oğlu Halaf Al R.'nin cenazeleri bugün toprağa verilmek üzere Suriye'nin İdlib kentine gönderilecek. Cenaze namazı, öğlen namazına müteakip Orhan Camii'nde kılınacak. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldıracak ve cenazeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da katılacak.


20 yaşındaki 9 aylık hamile Emani Al R.'nin evinden kaçırıldıktan sonra tecavüz edilerek başı taşla ezilerek, 11 aylık oğlu Halaf Al R.'nin ise boğularak öldürülmesiyle ilgili komşuları olan Birol K. ve Cemal B. gözaltına alındı. Birol K. ile Cemal B.'nin eşini ve oğlunu öldürdükleri Halid Al-Rahmun mesai arkadaşı oldukları ve aralarındaki kavga nedeniyle intikam için vahşeti gerçekleştirdikleri belirlendi.

Bir yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve ailesiyle Kaynarca'ya yerleşen 27 yaşındaki Halid Al R. dün sabah çalıştığı tavuk kesimhanesinden Hatipler Mahallesi'ndeki evine geldiğinde evinin giriş kapısının kilidinin kırık, eşinin evde olmadığını görünce polis merkezine giderek şikayette bulundu. Polise şikayetinde, "Eşim ve oğlum evde yok. Çalıştığım tavuk kesimhanesinde Birol K. Cemal B. ile tartışmıştım. Gece mesaisinde erkenden ayrıldılar" dedi.

Bu bilgi üzerine polis Suriyeli aile ile aynı apartmanda oturan 35 yaşındaki Birol K. ve arkadaşı 22 yaşındaki Cemal B.'yi gözaltına aldı. İki kişi polisteki ifadelerinde birkaç gün önce tartıştıkları mesai arkadaşları Halid
Al R.'nin fabrikada çalıştığı sırada evinin kapısını gece levye ile açarak eşi Emani Al R. ve çocuğunu kaçırdıklarını, tecavüz edip öldürdüklerini itiraf ettiler. Bu itiraf sonrasında ormanlık alana giden jandarma 9 aylık hamile olan ve bugün doğum için hastaneye gideceği öğrenilen anne ve oğlunun cansız bedenlerini buldu.

Şüpheliler Birol K. ve arkadaşı Cemal B., Kaynarca'dan Adapazarı'na getirilerek Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorguya alındı. Baronun görevlendirdiği avukat nezaretinde ifadeleri alınan iki şüphelinin tecavüz ve cinayet suçlamaları kabul ederken, kaçırma olayını birbirinin üzerine attı.

Emniyette sorguları tamamlanan Birol K. ve arkadaşı Cemal B. ifadelerinin tamamlanmasının ardından Kaynarca Adliyesi'ne sevk edildi.

"TECAVÜZ EDİLDİĞİNİ SÖYLEMEYİN"

Eşi ve oğlunun tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğünü öğrenen Halid Al-Rahmun yıkıldı. Halid Al-Rahmun, jandarmaya Suriye'nin İdlib kentinde yaşayan akrabalarının eşine tecavüz edildiğini öğrenmemeleri için ilk aşamada gizli tutulmasını isteyerek, "Kesinlikle tecavüz edilip öldürüldü demeyin, trafik kazasında öldü diye söyleyin" dedi.

CENAZELER SURİYE'YE GÖNDERİLECEK


Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından, vahşet kurbanı Emani Al Rahmun ve oğlu Halaf Al Rahmun'un cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait araçla Adapazarı'na getirilecek anne ve oğlunun cenazeleri yarın Adapazarı şehir merkezinde bulunan Orhan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Suriye'nin İdlib kentine gönderilecek.


Suriyeli 9 aylık kadın hamile kadın ile 11 aylık oğlunu öldüren Birol K. ile Cemal B. emniyetteki sorgularının ardından Kaynarca Adliyesi'ne sevk edilirken, yaklaşık 300 kişi adliyenin önünde toplandı. Kalabalık 'İdam' sloganları atarken polis ve  jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı, adliye bahçesine girenlere müdahale etti.

Adliyenin demir bahçe kapısını zorlayanlara polis cop kullanarak engel olmaya çalıştı. Kalabalık direnmeyi ve kapıyı zorlamayı sürdürünce, jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine kapıyı zorlamayı bırakan kalabalık, adliye önünde beklemeyi sürdürdü.

Kaynarca Kaymakamlığı'na vekalet eden Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, adliye önüne gelerek kalabalığa sakin olmaları uyarısında bulundu. Kaymakam Çiçekli'nin konuşmasının ardından kalabalık sakinleşti.

Şüphelilerden evli bir çocuk babası Birol K.'nın Suriyeli ailenin oturduğu dairenin üst katında oturduğu, Cemal B.'nin ise bekar olduğu belirtildi. Birol K. ve Cemal B.'nin, Halid Al-R. ile aynı tavuk kesimhanesinde çalıştıkları, birkaç gün önce aralarında kimin daha fazla çalıştığı konusunda tartışma çıktığı kaydedildi.
Emniyetteki sorgularının ardından bugün öğle saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Kaynarca Adliyesi'ne getirilen şüpheliler Birol K. ve Cemal B. savcılıkta ifade verdi.

Ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Birol K. ve Cemal B. tutuklandı.

SAKARYA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Sakarya Valiliği, Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun'ın evinden kaçırıldıktan sonra tecavüz edilerek başı taşla ezilerek, 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun'un boğularak öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Şüpheliler Birol K. ve Cemal B.'nin, önce bebeği boğak öldürdükleri, ardından kadını kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdükleri belirtilen Sakarya Valiliği açıklaması şöyle:

"6 Temmuz günü saat 11.00 sıralarında Suriye vatandaşı H.A.R (27) isimli şahıs, Kaynarca Polis Merkezi Amirliğine gelerek kendisinin çalıştığı işyerine sabah saat 03:00 sıralarında gittiğini, sabah saat 07:00 sıralarında ikametine geldiğinde ikametin dış kapısının açık olduğunu, 9 aylık hamile olan Suriye vatandaşı (20) E.A.R isimli eşinin ve H.A.R (1) isimli çocuğunun evde olmadığını, hayatlarından endişe duyduğunu beyan ederek Kaynarca İlçe Emniyet Amirliğine müracaatta bulunmuştur. Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince yapılan araştırmalar neticesinde, aynı işyerinde çalışan B.K. (34) ile C.B.(22) isimli şahısların H.A.R (27) ile tartıştıkları bu sebeple intikam amaçlı plan yaptıkları, bu plan doğrultusunda 6 Temmuz 2017 günü 03.00 sıraları işe gittikleri, izin almadan saat 03.15 sıralarında işyerlerinden ayrılıp müştekinin ikametine gittikleri, kapıyı levye ile açarak içeri girdikleri, ikamette bulunan 9 aylık hamile E.A.R.'u darp ederek bayıltıp battaniyeye sardıkları, 2016 doğumlu erkek bebeği de evde elle boğup kucaklarına alarak şüpheliye ait 41 RK... plaka sayılı araca koyup, Birlik Yolu yakınlarında Topça ormanlarına götürdükleri, burada ikisinin de kadına tecavüz ettikleri, bayanın kafasına odun parçası ile vurarak öldürdükleri, maktuleyi ve bebeği battaniyeye sarıp üzerlerine ot, yaprak ve ağaç dalları örttükleri, daha sonra olay yerinden ayrıldıklarını beyan etmişlerdir. Şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmış olup, tahkikat devam etmektedir."
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde hamile kadın ile 10 aylık çocuğunun vahşice öldürülmesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Olayın faillerinin yakalandığını, suçlarını itiraf ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Suriye'de Esad'ın zulmünden ve vahşetinden ülkemize sığınan muhacir durumunda olan insanlara bizim ensar gibi muamele yapmamız beklenirken,  hamile bir kadın çocuğu ile birlikte hem karnındaki çocuğu, hem de 10 aylık bebeğinin vahşice katledildiğini öğrendim. Kaynarca ilçemizde böyle bir olay vuku buldu. Jandarma, güvenlik güçlerimizin titiz çalışması neticesinde failler anında yakalandı ve suçlarını da itiraf ettiler. Bütün detaylar ortaya çıktı. O iki şahıs yakalanıp savcılığa götürüldü. Cezaları kanunda gösterilen şekliyle en ağır şekilde verilecektir. Böyle bir hadise milletçe bizi çok üzmüştür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız dahi bizi çok arayan oldu, konuyla ilgili bilgi almak istediler" dedi.

"Provokasyonlar var"

Türkiye'ye sığınan insanlara yönelik değişik provokasyonlar olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Son dönemlerde biliyorsunuz bize sığınan o insanlara kardeşlerimize değişik provokasyonlar oluyor. Memleketimizin değişik yerlerinde muhtemeldir ki bunda El Muhabberat gibi örgütlerin katkısı olabilir. Bu provokasyonlar neticesinde hayali bir takım isnat ve iddialarla Suriyelilere yönelik çeşitli şiddet eylemleri tecrit etme, evlerine barklarına, çoluk çocuğuna zarar vermeye kadar varan toplumsal galeyan oluşturmaya çalışıyorlar. Halbuki onlar bize sığınmış ensar durumunda olmamız gereken muhacir konumunda olan insanlar. Geçmişte bulundukları ülkelerde yaşamaları çok zor olduğu için dinlerine dillerine topraklarına kendilerine dayanılmaz saldırılar olduğu için buraya gelen muhacirler kenti aslında Sakarya. Rus zulmünden, Balkanlardaki katliamlardan kaçan insanlar buraya gelmiş. Suriye de bundan çok kısa süre önce 100 sene bile olmadı kendi öz vatanımızdı. Suriyeli birçok kardeşimiz Çanakkale Savaşı'nda şehit oldular. Ben Afyonkarahisar Valisiydim, Afyon'da şehitliklerde yan yana yatıyorlar. Bu insanlara böyle sıkıntılı süreçlerinde yardımcı olmak, onları rahatlatmak bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

"Devletimize ve adalet makamlarına güvensinler"


Balkanlıoğlu devlete ve adalet makamlarına güvenilmesini isteyerek, şöyle konuştu:

"Buradaki vahşet ayrı bir olay, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Vatandaşlarımız da haklı olarak olayı duyunca galeyana geldiler. Ancak devletimize ve adalet makamlarına güvensinler. İlgili şahıslar elde, layık oldukları en ağır ceza verilecektir. Başka acıların yaşanmasına, başka sıkıntıların yaşanmasına hiç gerek yok. Devletin güvenlik güçleri, devletin adalet mekanizmaları layık oldukları cezaları bu tür suç işleyenlere verecektir. Ben güvenlik güçlerimize, jandarma teşkilatımıza ve galeyana gelen halkı teskin eden emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum"

Başsavcılıktan hamile kadın ve oğlunun öldürülmesiyle ilgili açıklama

 
Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriye uyruklu 9 aylık hamile kadın ve 10 aylık oğlunun öldürülmesiyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca açıklama yapıldı. 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada olayın faillerinin kısa sürede yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek, “Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde meydana gelen, Suriye uyruklu E.A.R. ve 2016 doğumlu oğlu olan H.A.R.’nin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmak zaruriyeti hasıl olmuştur. Söz konusu eylemleri gerçekleştirdikleri iddia edilen şüpheliler C.B. ve B.K., soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda ilgili kolluk birimi tarafından ivedilikle yakalanmış olup, gözaltına alınmışlardır. Maktüllerle ilgili Kaynarca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ölü muayene işlemleri yapılmış olup, maktüllerin kesin ölüm sebebinin şüpheye mahal bırakmayacak şekilde belirlenmesi ve tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na ilgili kolluk nezaretinde gönderilmiştir” denildi.

“Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirecek hisle öldürmek”
Açıklamada iki şüphelinin “Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirecek hisle öldürmek” suçlamasının yanı sıra “Nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildiğine yer verildi.

Gizlilik kararı bulunan soruşturma dosyasının Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmaya devam edildiğini ifade eden Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel şu ifadelere yer verdi:

“Şüpheliler C.B. ve B.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Kaynarca Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadeleri akabinde “Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirecek hisle öldürmek”, “Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme”, “Nitelikli cinsel saldırı”, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanmaları istemiyle Kaynarca Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, ilgili mahkemedeki sorgularının ardından sevk edildikleri atılı suçlardan tutuklanmışlardır. Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma dosyası ile ilgili olarak tüm soruşturma işlemleri Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde büyük bir hassasiyet, titizlikle çok yönlü olarak soruşturmaya devam edilmektedir.”
Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadını ve 10 aylık bebeğini öldüren 2 şahıs, haklarında verilen tutuklama kararı sonrası zırhlı araçla adliyeden çıkartılabildi. Adliye önünde bekleyen onlarca kişi, zanlıları linç etmek istedi.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi'nde 20 yaşındaki 9 aylık hamile Emani Al Rahmun'un tecavüz edildikten sonra 10 aylık çocuğu Halaf Al Rahmun ile birlikte öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan B.K. ve C.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Adliye önünde toplanan onlarca kalabalık, iki zanlıyı linç etmek istedi. Kaynarca Adliyesi önüne çok sayıda polis görevlendirildi. Çevik Kuvvet ekipleri adliye binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Jandarma da emniyet ekiplerine destek verdi. Öfkeli kalabalık sakinleştirilmeye çalışıldı.

C.B. ve B.K., çelik yelek giydirilerek adliye binasından çıkartılmaya çalışıldı. Adliye binası girişine yanaştırılan zırhlı araca arkadan bindirilen zanlılar, cezaevine götürüldü. Zanlılar, zırhlı aracın ilerleyişi sırasında öfkeli kalabalık tarafından yuhalandı. Vatandaşlar, "Nasıl kıydınız?", "Katiller" diyerek tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar zırhlı araca elleriyle vurup tekme atmaya çalıştı.

Öte yandan, zanlılardan Birol K.'nın öldürdüğü Suriyeli kadınla kapı komşusu olduğu ortaya çıktı. Zanlıların sevk edildiği Kaynarca Adliyesi önünde vatandaşlar toplanarak duruma tepki gösterdi.
 Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki ormanlık alanda öldürülen Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından kente getirildi. 

Suriyeli hamile kadın Emani Al-Rahmun (20) ile 10 aylık erkek bebeği Halaf Al-Rahmun'un cenazeleri ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemler tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracı ile Yorgalar Mezarlığı'na getirilen cenazeler, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra baba Halid Al-Rahmun ile kardeşleri Muhammed ve İsmail Al-Rahmun tarafından karşılandı. Anne ve bebeğinin cenazeleri morga konuldu. 

Tabutların nakli sırasında sinir krizi geçiren baba Halid Al-Rahmun ile kardeşleri Muhammed ve İsmail Al-Rahmun'a sağlık ekipleri müdahale etti. 

Suriyeli hamile kadın Emani Al-Rahmun ile 10 aylık erkek bebeği Halaf Al-Rahmun'un cenazeleri, yarın öğle vakti Adapazarı ilçesindeki Orhan Cami'de kılınacak namazın ardından Suriye'nin İdlib kentine götürülerek defnedilecek.

Kaynarca ilçesinde yaşayan Suriyeli uyruklu Halid Al-Rahmun, dün iş yerinden geldikten sonra evinde olmayan hamile eşi ile 10 aylık bebeğini tüm aramalarına rağmen bulamamış ve ihbarı üzerine jandarma ile polis ekiplerince çalışma başlatılmıştı. Aramalar sonucu Suriyeli hamile kadın ve bebeğinin cesetleri, Birlik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunmuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan B.K. ve C.B, çıkarıldıkları Kaynarca Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]