Hafif raylı sistem ve nostaljik tramvayda yeni gelişme

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hafif raylı sistem ve nostaljik tramvay ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı Meclis Toplantısı'nın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, burada projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Hafif raylı sistemle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ekrem Yüce; "Sakaryamıza bunu kazandırmayı kendimize hedef edindik. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bununla ilgili birkaç alternatif var. Yol güzergahını kısmen belirledik. Birincisi Terminalden SATSO'ya geliyor. Buradan ET Balık'a devam ediyor. Daha sonra Sakar baba Türbesi- Bosna Caddesi-Gar Meydanı bir güzergahımız var.  İkinci bir güzergahımız yine Gar Meydanı- Kudüs Caddesi-Yıkılan İmam Hatip Okulu-Millet Bahçesi- Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi-Sakarya Üniversitesi. Maliyetleri konusunda çalışmalar yapılıyor. Demir aksamı konusunda raylı sistem mi? Yoksa tekerlekli sistem mi? Oluşturalım. Bu konuda TÜVASAŞ ile istişareler yaptık. Karar aşamasındayız. Çalışmalar devam ediyor. Hangisi uygunsa tercihimizi yapacağız" dedi. 

NOSTALJİK TRAMVAY

Nostaljik tramvayda son aşamaya gelindiğini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, şunları söyledi; "Esnaflarımızla anket yaptık. Bu konuda esnaf ve vatandaşlarımızın talebi oldu. Projeyi değiştirdik. Yeni Cami'den başlayacak projede bulvarın ortası boş. Hiçbir yere zarar vermeden Çark Caddesi'ne buradan Millet Bahçesi'negötüreceğiz. Tramvayın Sapak Camii'ne kadar devam etmesi istendi. İkinci aşamada Sapak Camii'ne kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 3 adet tramvay alıyoruz. Bunların bakımları TÜVASAŞ'ta yapılacak. Yenilenecekler."
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]