Hadsiz Erol'a 10 ay hapis cezası

Sakaryalılara yönelik hakaret dolu sözleriyle büyük tepki toplayan Erol Mütercimler, imam hatip mezunları için söylediği sözlerden dolayı yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezanın ertelenmesine karar verildi.

Haliç Üniversitesi eski öğretim üyesi Erol Mütercimler'in, katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları için söylediği sözler nedeniyle hakkında "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama' suçundan 9 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis istemiyle açılan davada karar çıktı.


Mütalaaya karşı savunma yapan Erol Mütercimler, “3 duruşmada 3 farklı savcıyı görüyorum. 42 yıllık siyaset bilimi hocasıyım. O suçların hepsini ben bilirim. Bunların hiç birisi benim eylemime uymaz. 1997’den 2021 yılına kadar kesintisiz medyadayım. Hiç yargılanmadım. Hayatımda küfrün yeri yoktur. Bu programda da hiç kimseye hakaret içerikli bir şey söylemedim. Ben bir öğretmenim. Ne hakaret amacıyla ne de aşağılama amacıyla bir şey söylemedim. Sayın savcının suçlamasını kabul etmiyorum. Bu dava siyasi bir dava halini almıştır. Bu kadar yılın hocasıyım, bu kadar yılın medya mensubuyum, ben bu davaları bilirim. Benim için istenen maddeyi biz hukuk derslerinde stratejik yargı maddesi olarak değerlendiriyoruz. Allah'ın belası bir madde bu. Düşünce özgürlüğü yoksa mahkemeler de olamaz, karar özgürlüğü yoksa sizler de olmazsınız. Yoksa siyasetin elinde bir savcı, bir hakim olursunuz. Beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

10 AY HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme, Mütercimler hakkındaki suç unsurlarının oluştuğuna kanaat getirdiğini belirterek, ‘Halkın bir kesimini sosyal sınıf, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına hükmederek, cezanın ertelenmesine karar verdi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]