Gözaltına alınan 22 SAGİAD üyesi adliyeye sevk edildi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'ne (SAGİAD) yapılan operasyonda gözaltına alınan 67 işadamından, ifadeleri alınan 22'si adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla işadamlarına yönelik 10 gün önce operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin eski ve yeni yönetim kurulu, denetim kurulu üyeleri ile dernek üyesi 67 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan işadamlarından ifadeleri alınan, aralarında dernek başkanı M. A.'nın da bulunduğu A. G., A. Y., A. M. B., Z. R.,  E. S., A. U., B. Ç., S. A., B. K., H. S., H. B., H. K., Ö. K., Ö. A., R. Ç., T. T., Y. B., A. G., K. S., H. A. ve K. S. sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi.

Sakarya'da, FETÖ soruşturması kapsamında Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'ne yöneticileri ve üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden 11'i tutuklandı.

Aralarında derneğin başkanı M.A.nın da bulunduğu 11 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]