Göl seviyesi 6 santimetre yükseldi

Şehirde sağanak yağışlarla birlikte Sapanca Gölü seviyesinin 6 santimetre yükseldi. Yağışlar şehrin iki haftalık kullanımına eşdeğer su getirdi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde iki gündür etkisini gösteren sağanak yağışlarla birlikte şehrimizin en büyük içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’nde 13 Nisan Cumartesi günü 32,16 santimetre olan kot 15 Nisan Pazartesi günü 32,22 santimetre kotuna ulaştı.

Gölde iki gün içerisinde toplam 6 santimetrelik artış gözlendi. Yağışlar şehrimizin Sapanca Gölü’nden iki haftalık kullanımına eşdeğer su getirdi. Göldeki suyun kalitesinin yükselmesi için devinimin artması da oldukça önemli. Yağışlar bu anlamda da büyük katkı sağlıyor. Örnek bir havza yönetim modeliyle koruduğumuz gölümüzü takip etmeye ve çevresel risklere karşı 7/24 hazır beklemeye devam edeceğiz” denildi.

Metrekareye 43 kilogram yağış düştü;

Öte yandan, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Sakarya’da iki günde metrekareye toplam 43 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, “14 Nisan Pazar ve 15 Nisan Pazartesi saat 12.00’a kadar geçen sürede metrekareye toplam 43 kilogram yağış düşmüştür. Ekiplerimiz gerekli önlemleri almıştır. Önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi ve havanın yer yer yağışlı olması beklenmektedir.” denildi. 

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]