Genelge sonrası uygulamalar başladı

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesi kapsamında Sakarya'da koronavirüs denetimleri farklı bir konseptte geçti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, toplu ulaşım araçları, minibüs, dolmuş ve taksilerde denetim yaptı.

 

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yapılan koronavirüs denetimlerinin sahada daha etkin yapılması için valiliklere "Koronavirüs salgını denetimleri" konulu genelge gönderdi. Genelge kapsamında cadde, bulvar, sokaklarda bulunan görevli ekip sayısı daha da artırılacak. Denetimlerde zabıta ekiplerinin tamamından yararlanılabilecek. Şehirlerarası ve şehir içi toplu ulaşım araçları ile ticari taksiler tek tek durdurularak, koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığına bakılacak.

 

Bu kapsamda, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, sahadaki denetimlerini yoğunlaştırdı.  ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetliyor.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]