Gazze'deki ambargo ve ablukaya tepki için toplandılar

Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu'da, Gazze'deki ambargo ve abluka protesto edildi. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilciliği üyeleri Adapazarı ilçesindeki Orhan Cami önünde bir araya gelerek, İsrail'e tepki gösterdi.

Burada grup adına konuşan Filistinli Zahit Mahir, Gazze'nin yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını söyledi. 

Mahir, Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta açık hava hapishanesine çevirmelerinin, Gazze'de hayatı durma noktasına getirdiğini ifade etti.

Gazze'de zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanların dışarıdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyduğunu belirten Mahir, "İlaç, tıbbi malzeme, içme suyu ve mazot gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi için dışarıdan yapılacak nakdi yardımlar önem arz ediyor. Bugün burada ve tüm Türkiye'de Gazze dostlarıyla birlikte siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Bu zulme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu. 
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]