Gaz kokusunun nedeni bulunamadı

Edinilen bilgilere göre, Adapazarı’nda akşam saatlerinde etrafı kaplayan gaz kokusu vatandaşlar tarafından panik yarattı. Vatandaşlar AGDAŞ 187 numaralı Doğalgaz Acil Hattını ve 112 acil ihbar hattını arayarak yardım istemişlerdi. AGDAŞ,  bölgeye ekip gönderileceğini ve yapılacak olan çalışmanın ardından vatandaşların bilgilendirileceği de belirtilmişti.

 

AGDAŞ’TAN AÇIKLAMA

AGDAŞ ve SASKİ'den şehir merkezinde hissedilen koku üzerine açıklama geldi. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

6 Haziran Cumartesi günü akşam saatlerinde şehir merkezinde hissedilen koku üzerine Doğal Gaz Acil 187 hattımıza çok sayıda ihbar gelmiştir. Gelen tüm ihbarlara gidilmiş olup, Catex (Gaz kaçak arama) detektörü ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kokunun doğal gaz kaynaklı olmadığı ekiplerimizce tespit edilmiştir.

Doğalgaz acil hattımıza; Yazlık, Şeker, İstiklal, Semerciler, Kurtuluş, Yenidoğan, Bakkallar, Akıncılar, Hacıoğlu, Yenicami, Karakamış,  Cumhuriyet, Tabakhane, İstiklal (Serdivan), Dilmen (Erenler) Mahallelerinden ihbar gelmiş, Doğal Gaz Acil 187 ekiplerimizin bu mahallelerde yaptıkları ölçümlere göre kokunun doğalgaz kaynaklı olmadığı tespit edilmiştir.

 

SASKİ’DEN AÇIKLAMA

Akşam saatlerinde şehrin birçok bölgesinde hissedilen koku ile ilgili SASKİ ekipleri, AFAD ve Emniyet ekipleri ile birlikte gerçekleştirdikleri araştırmalar sonucu kokunun atık su kaynaklı olmadığı anlaşılmıştır.
 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]