Gaffar Okkan mezarı başında dualarla anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 15. yıldönümün de Hendek’te mezarı başında anıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek’te kabri başında anma töreni düzenlendi.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen Törene, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin, kızı Sezin, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen, siyasi parti temsilcileri, Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Yavuz Özdemir ve Seval Özen Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişini okudular.

Anma programında Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “ Diyarbakır’ımızda çok güzel izlenimler bıraktı. Hendek ile Diyarbakır arasında gönül köprüsü Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan sayesinde kurulmuştur. Biz kendilerini saygı ile anıyoruz. İnşallah bundan sonra büyük acılarla karşılaşmayız. Gaffar Okkan müdürümüz ve kendisi ile birlikte şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık “ Şehidimiz Ali Gaffar Okkan çalıştığı dönemde Diyarbakır’ın sevgilisi haline gelmiş, yöre halkı ile bütünleşmiş. Diyarbakır halkı ile birlik ve beraberlik köprüsü kurmuş, genç yaşlı demeden herkesin gönlüne girmiştir. Vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyen hain eller Gaffar Okkan’ı şehit etmişlerdir. Bu vatanın her karış toprağı şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Bilinmelidir ki hiç kimsenin gücü bu birlik ve beraberliği bozamayacak, bozmaya yetmeyecek bu vatan bölünmeyecektir. Türkiye cumhuriyetimiz ilelebet şehitlerimiz sayesinde yaşayacaktır. Gaffar Okkan ölmemiş Diyarbakır ve Hendek halkının gönlünde taht kurmuş ve yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’a, koruma polislerimize ve vatanın her köşesinde bu vatan, bu millet için canını ve Polis ve Askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı ise yaptığı konuşmasında “ Şehit emniyet müdürümüz devletimiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberlik için görev yaptığı yerlerde can siperane çalışarak, halk ile bütünleşerek mümtaz hizmetlerde bulunmuştur. Şehit Emniyet Müdürümüzü, beraberinde şehit olan polis memurlarımızı rahmet ve minnetle anıyor ve başta yakınları olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum” dedi.

Konuşmaların sonunda Okunan Kuran-ı Kerim’in İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin dua yaptı.

Duaların ardından Eşi Zerrin ve yakınları Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın kabrine karanfil bıraktı.

Şehit edilişinin 15. Yıldönümü anma töreninin ardından protokol üyeleri şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın merhum babasına ait Ekmek fırınına geçtiler.

Mehmet Kavis

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]