Fındık toplamak için gelmişti, Cinayete kurban gitti

Diyarbakır’dan fındık toplamak için geldiği Karasu'da arkadaşıyla yolda yürürken kendilerine sataşan grubun içindeki bir kişi tarafından tabancayla başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki genç yaşam savaşını kaybetti. 

Paralı Mahallesi'nde 21 Ağustos günü yaşanan olayda, mahallenin yol kenarında alkol alarak eğlenen M.S.V. Z.A. F.A. T.A. S.I. ve E.M. isimli altı genç, Diyarbakır’dan geçici tarım işçisi olarak gelen ve aralarında konuşarak yoldan geçen Şirin T. ve M.Z. isimli şahıslara “Ne bağırıyorsunuz yüksek sesle” diye sataşmış.

Daha sonra şüphelilerden Z.A' nın üzerinde bulunan ruhsatsız tabancayla korkutmak amaçlı havaya 2 el ateş ettiği esnada Şirin T. isimli şahıs başından vurularak ağır yaralanmıştı. 

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şirin T. hayatını kaybetti. Şirin T'nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a gönderildi. 
 
Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden Z.A F.A. ve M.S.V. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken T.A. S.I. ve E.M. adli diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]