Filistinli şehitler için Sakarya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in acımasız saldırılarıyla şehit düşen 60 Filistinli için öğle namazından sonra Sakarya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Müslümanların ilk kıblesi ve Hazreti Muhammed’in miraç yolculuğuna çıktığı yer olan Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapan Kudüs, 1917’de Osmanlı egemenliğinden çıktığından beri en sıkıntılı günlerini yaşıyor.

Kentte büyükelçiliğini taşıyan ABD, Tel Aviv yönetimiyle birlikte şehirdeki işgale “uluslararası meşruiyet” devşirmenin kapısını aralıyor. Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını ve İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde sabahın erken saatlerinde gösterilere başladı. Sokaklara çıkan on binlerce Filistinliye işgalci İsrail askerleri sivillere gerçek mermilerle ateş açtı.

Gıyabi cenaze namazı kılındı

60 Filistinli'nin şehit olduğu olaylarda 2 binden fazla kişi yaralandı.

İsrail askerlerinin şehit ettiği Filistinliler için bugün öğle namazı öncesi Sakarya'daki camilerden sela verildi. Öğle namaz sonrası ise Orhan Camii'nde şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]