FETÖ sanıkları yargılanıyor

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, 86'sı tutuklu 222 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada, 9 sanık ve avukatı esas hakkındaki savunmasını yaptı.

Tutuklu sanık C.C, önceki beyanlarını tekrarladığını kaydetti.

Mütalaaya katılmadığını belirten C.C, "Darbeci olmadığıma ilişkin birçok delil sundum. FETÖ'cülerle bir ilgim yoktur. Suç işlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tutuklu sanık A.Ö. de önceki savunmalarını tekrar ettiğini dile getirerek, "O gece ile ilgili ifadelere bakıldığında kimseye emir vermediğim açıkça ortadadır. Bazı erler Çark Kışlası'nda benim tarafımdan bırakıldıklarını, darbeyle ilgili herhangi bir şey söylemediğimi anlattılar. Vatanıma karşı bir davranış sergilemedim. Takdir yüce mahkemenizindir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Tutuklu sanık S.D. de esas hakkındaki savunmasında savcılık ve mahkemede daha önce verdiği beyanlarını tekrar ettiğini belirtti.

Çark Kışlası'nda sıkıyönetim direktifinin okunduğu sırada orada olmadığının kamera kayıtlarıyla anlaşılacağını öne süren S.D, "Bilgi kirliliği içerisinde valiliğe götürüldük. Herhangi bir eylemde bulunmadım, darbe teşebbüsünde olduğuma ilişkin herhangi bir delil yoktur. Herhangi bir terör örgütü ile bağlantım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık C.B. de savunmasında suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, "Ne FETÖ'cüyüm ne darbeciyim. 15 Temmuz darbe girişimi mağduruyum. Sıkıyönetim direktifini duymadım. Tanık, sanık ve müşteki beyanlarında hakkımda suç teşkil edecek bir ifade yoktur. Silah kullanmadım, kimse ile karşı karşıya gelmedim, herhangi bir olaya karışmadım. FETÖ ile hiçbir ilgim yoktur, 2 yıldır tutukluyum, vatan haini ilan edildim. Suçsuzum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini ve beraatlarını istedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beyanlarına katıldıklarını belirterek, tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatların esas hakkındaki savunmalarını yapmaya devam etmeleri için duruşmaya yarına kadar ara verdi. 

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]