FETÖ davasında karar

Sakarya'da  Kocaali Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesi öğretmen, esnaf, çiftçi ve emniyet mensuplarının aralarında bulunduğu 30 tutuksuz sanığın yargılandığı FETÖ davasında karar çıktı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında 18 sanığın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması, 12 sanığın aynı suçlamadan, 3 emniyet mensubunun ise "Anayasa'yı ihlal" suçlamasından beraatlerini istedi.

Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar T.S. ve M.A'yı  "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay, "örgüte yardım" suçundan sanık M.T. ve O.S'ye 3 yıl 1 ay 15'er gün, Y.S'yi de 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
 
"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamasıyla yargılanan 3 sanığın delil yetersizliğinden beraatine karar verildi. 24 sanık "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından beraat etti.

Sanık M.A. hakkında komiser yardımcılığı sınavlarına girişte "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurumunu dolandırma" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırıldı. 

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]