FETÖ davasında 3 sanık tahliye edildi

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edilirken, mahkeme heyeti 3 sanığı, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye etti.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından avukatlara söz verildi.

Tutuklu sanıklar Recep K. ve Savaş Ş.'nin avukatı Güngör Özkan, daha önce verdikleri savunmaları tekrar ettiklerini belirterek, delillerin toplanmış olması, kaçacakları yönünde bir tespitin olmaması gözetilerek müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mutlu K'nın avukatı Ahmet Özdin de dosyada müvekkiliyle ilgili tüm delillerin toplandığını dile getirerek, "Tanık beyanı da alınmıştır. Verilecek ceza miktarı bellidir. 19 Ocak'tan beri tutukludur. Kaçma şüphesi bulunmamaktadır. Tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Tutuklu sanıklarda, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, avukatlarının beyanlarına katıldıklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.

Tutuksuz sanık avukatları da müvekkillerinin duruşmalardan varestelerini istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Tutuklu sanık Recep K., Savaş Ş. ve Mutlu K.'nın adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, "ByLock" trafik bilgisi ve haberleşme içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilen doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire, ebe, sağlık, radyoloji ve laboratuvar teknisyeni, tıbbi sekreter, mühendis, şoför, imam, işçi ve sağlık memurunun da yer aldığı 41 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan, 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, şüphelilerin Sakarya Kamu Hastaneler Birliği kurumlarında çalışırken FETÖ/PDY ile irtibatlı olmaları nedeniyle açığa alındıkları ve KHK ile ihraç edildikleri belirtilerek, "FETÖ/PDY'ye üye oldukları"ndan bahisle haklarında suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturma açıldığı belirtildi.

Şüphelilerin, savunmaları, ele geçirilen dijital materyal, kitap, dergiler, dernek ve sendika üyeliklerine dair yazılar, Bank Asya hesap hareketleri ve "ByLock" tutanakları incelendiğinde, süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden eylemleriyle FETÖ/PDY ile organik bağlarının olduğu aktarılan iddianamede, hiyerarşiye dahil olmak suretiyle "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediklerinin anlaşıldığı ifade edildi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]