Ferizli'de 5 bin kişilik cezaevi yapımı başlıyor

Adalet Bakanlığı’nın 2017 yatırım programında Ferizli’de yapılacak 5 bin kişilik cezaevi de bulunuyor. 300 milyon liraya mal olması beklenen cezaevi, Damlık Köyü’nün 300 dönümlük arazisine inşa edilecek.
 
Adalet Bakanlığı’nın bu yıl programa aldığı ve 4 milyar 120 milyon liraya mal olması planlanan 23 cezaevinden biri de Ferizli’nin Damlık Köyü’nde inşa edilecek. 300 dönümlük köy merasında inşa edilecek olan cezaevi için köylüler ve çevrecilerin yaptığı itirazlar sonuçsuz kaldı. Bakanlık, yapılacak yeni cezaevi için proje hazırlattı. F tipi olarak planlanan cezaevinin inşaatı önümüzdeki aylarda başlayacak.

ADALET SARAYI YOK
 
Edinilen bilgiye göre 125 bin metrekare inşaat alanı olan cezaevinin 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor. Cezaevinin bugünkü hesaplamalara göre 300 milyon liraya mal olması hedefleniyor. Cezaevi tamamlandığında bölge illerden tutuklu ve hükümlüler buraya sevkedilecek. Adalet Bakanlığı’nın 2017 yatırım programının yer aldığı listede, 15 Temmuz Mahallesi’nde (Camili) inşa edilecek Sakarya Adalet Sarayı binası bulunmuyor. 
 
Kaynak: SakaryaYenihaber 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]