Ferizli OSB için mahkemeden iptal kararı

Ferizli İhtisas OSB’nin iptali için Sakarya 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada karar çıktı. Mahkeme heyeti oy çokluğu ile OSB’nin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Ferizli’nin Doğancı, Abdurezzak, Tokat ve Seyifler Mahalleleri sınırlarında kalan alana kurulması planlanan Metal ve Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için kamulaştırma kapsamında ön çalışmalar tamamlanarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu Yararı Kararı alınmıştı. OSB alanında arazisi bulunan vatandaşlar Sakarya 2. İdare Mahkemesi’ne giderek dava açmıştı. Buna göre, Ferizli İhtisas OSB için Sakarya 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada karar çıktı. Dava “Yürütmenin durdurulması ve OSB’nin iptali” ile sonuçlandı.

OY ÇOKLUĞUYLA

Mahkeme kararında, “Dava konusu İhtisas OSB için ÇED olumlu kararı alınmadan tesis edilen dava konusu işlemde şekil bakımından bu yönüyle de hukuka uyarlık görülmemiştir. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı Kanun’un 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere oy çokluğuyla karar verildi” denildi. (haberlisin.com)
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]