Eymen bebeğin kardeşinde SMA hastalığına rastlanmadı

Sakarya’da geçtiğimiz sene SMA hastalığı sebebiyle 9 aylıkken kaybettiğimiz Eymen bebeğin, kız kardeşinin tahlil sonuçları çıktı.

Geçtiğimiz yıl Metin-Neziha Çapkın ailesinin biricik evladı olan Eymen bebek 9 aylıkken SMA hastalığı sebebiyle hayatını kaybetmişti. Eymen bebeğin tedavi sırasında vefat etmiş olması hem ailesini hem de sevenlerini adeta yıkmıştı.

Üzüntülü olaydan sonra rahatsızlanan ve hastaneye giden anne, hamile olduğunu öğrenmişti. Eymen'in kardeşi Esma bebekte SMA hastalığı olma olasılığı çok yüksekti. Bu sebeple ÇAPA Tıp Fakültesi'nde genetik testi yaptıran aile, sonuçları büyük bir heyecanla bekledi ve nihayet sonuçlar açıklandı. Esma bebekte SMA hastalığına rastlanılmadığı öğrenildi.

Baba Metin Çapkın bu güzel haberi:

''Yüce Rabbime şükürler olsun. Kızımız Esma’nın genetik test sonuçları temiz çıktı. Rahmetli oğlum Eymen’de olan SMA (Spinal Musküler Atrofi ) hastalığına rastlanılmadı. Eymen’in hastalığında bizlere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bütün akrabalarıma, arkadaşlarıma, dostlarıma ve tüm kamuoyuna saygı, sevgi ve minnetle durumu arz ederim. Allah (cc) bu mübarek gün ve gece yüzü suyu hürmetine yapmış olduğunuz bütün hayırları kabul ve makbul eylesin. Cümlemizi Eymen’imin şefaatine nail eylesin inşallah. ALLAH (cc) hepinizden razı olsun. Hakkınızı helal ediniz.'' diyerek duyurdu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]