Esnaflara süper destek paketi; Kim ne kadar alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgında esnaflara 2 ayrı grup halinde destek verileceğini açıkladı. Erdoğan bu grupları ve yapılacak ödemeleri tek tek duyurdu.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Corona virüsü salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma bugün saat 05.00’de sona erdi. Bugün saat 05.00’dan itibaren 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar sürecek ‘kademeli normalleşme' dönemi de başlamış oldu.

Yeni dönemin ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda corona virüsü salgının seyrinin yanı sıra esnafa yönelik destek paketinin de görüşüldüğü belirtildi.

“SALGINI YENİDEN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALDIK”

Sona eren toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

* Salgın tedbirleri sebebiyle işlerini ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz

* Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları hamamlar gibi sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

* İkinci grupta onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

* Gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar pastaneler dondurmacılar terziler berberler taksici minibüsü otobüsçüler ile pazarcılar da toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin TL hibe ödemesi vereceğiz.

* Böylece iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağın karşılıksız olarak veriyoruz.

* Ayrıca salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni bir adım atıyoruz.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]