Esnafa 'poşet' uyarısı: Aman dikkat!

Esnafı 24 Nisan 2019 tarihine kadar poşet beyannamesi vermesi konusunda uyaran Sakarya İnşaat Yapıcıları Odası Başkanı Pınarcı, “Bu tarihe kadar beyan yükümlülüğünü yerine getirmeyen esnafımıza 18 bin 37 lira para cezası uygulanacak.Yanlış beyana ise hapis cezası var. Aman dikkat…”dedi.

 

Plastik poşetin ücretli olmasının ardından yeni düzenlemeye göre esnafın poşet beyannamesi vermesi gerektiğini söyleyen Sakarya İnşaat Yapıcıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Pınarcı, uyarılarda bulundu. Poşetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediği fiyat olan 25 kuruşa satıldığını anlatan Pınarcı, “Yapılacak olan denetimlerde bildirim ve beyan yükümlülüğünü zamanında yerine getirmeyen esnaflarımıza 18 bin 37 lira para cezası uygulanacak. Katılım payını ödemeyen, poşeti ücretsiz verdiği tespit edilenlere de cezai işlemler uygulanacak. Ücretlendirmeye tabii plastik poşetlere ilişkin beyanlar sisteme bildirilmek zorunda” diye konuştu. Pınarcı esnafın satılan poşetten hiçbir karının olmadığını da anlattı

 

"DÜZENLEME BEKLİYORUZ"

Pınarcı, “Satılan her plastik poşet için maliyet, vergi gibi zorunlu giderler düşülerek 15 kuruşluk geri kazanım katılım payı ile birlikte elde edilen kâr da bakanlık hesabına aktarılacak. Burada en önemlisi husus beyan zorunluluğu. Cezai yaptırımların yüksek olması ileride bazı sorunlarına yaşanmasına neden olabilir. Beyan vermeyen veya yanıltıcı beyan esnafımız hem yüksek para cezaları hem de hapis cezası ile karşılaşabilir. Mağduriyetlerin önlenmesi adına beyan sisteminde bir düzenleme olması gerektiği konusunda talebimiz var. 2019 yılının Ocak ve Şubat aylarına ilişkin verilmesi gereken beyannamelerin 24 Nisan 2019 tarihine kadar verilmek zorunda. Esnafımızın bu konuda son derece dikkatli olması konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

 

 

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]