Eskişehirli vekilden, Vali Coş'a tehdit

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Pamukova'da yaşanan olaylar nedeniyle Sakaryasporlu taraftarlara ve Vali Hüseyin Avni Coş'a ağza alınmayacak sözlerde bulundu.

Hafta sonu Pamukova'da Sakaryaspor ile Eskişehirspor taraftarları arasında yaşanan olayların yankısı sürüyor. Son olarak bir televizyon programına katılan Milletvekili Cemal Okan Yüksel hem Vali Coş'a hem de Sakaryasporlu taraftarlara hakaret etti.

Vali Coş'a tehditlerde bulunan Vekil Yüksel, "Bizim Es Es taraftarlarımıza 700-750 kişi saldırmışlardır. Üniversiteli taraftarlarımızı linç etmeye kalkmışlardır. Otobüsün yolu kesiliyor, camları taşlanıyor. Hatta otobüsün mazotunu bile çalıyor bu barbarlar, bu vandallar. Bu Hüseyin Avni Coş denilen o yerden bitme Vali de Sakarya taraftarının takdirini kazanmak nedeniyle bir katakulliyle orada dayak yiyen Eskişehirspor taraftarını spor müsabakalarından men ettirmiştir. Ben Sakarya Valisini kınıyorum. Ve söylüyorum o yerden bitme boyuyla benim bu ceza alan taraftarımla ilgili bir girişimde bulunmazsa gider o Sakarya'yı başına yıkarım" dedi.

CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in haddini aşan sözlerine, şu cümlelerle karşılık verdi:

“Sana Sakarya’nın vekili yok mu dediler. Sakarya’nın da Sakaryaspor’un da haklarını savunacak, onlarla her koşulda, kol kola ve omuz omuza yol alacak vekili var. Sakaryaspor insanına, taraftarına, Tatangası’na, valisine laf söylemeden önce bu vekili aşman gerekiyor. Sorunları dile getirirken holigan bir dille konuşmak, sorunu büyütmekten başka sonuç doğurmaz. Bir şeyi konuşmak istiyorsan, Sakarya’da muhatabın var. Yanlışları hep birlikte söyleyecek, doğruyu hep beraber teşvik edeceğiz. Ancak hiçbir zaman kentlerimizin insanına, taraftarına, valisine, holigan bir üslupla dil uzatmayacağız. Sakaryamız, bütün insanlarıyla, kültürleriyle, renkleriyle bir bütündür. Ve biz hepimiz, bu bütünün bir parçası olmaktan onur duyarız. Bir gün Sakarya’ya gelmekten söz ediyorsan, Sakarya’da seni karşılayacak Sakaryalılarla beraber bir vekil de olacaktır. Bize uzatılan dost elini, yüreğimizle sıkarız. Bize yönelik saygısızlıkta da hep beraber tek vücut oluruz. Çünkü biz Sakarya’yız.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]