Erenler'de park tartışması!

Erenler Merkez Mahalle'de vatandaşlar, kullandıkları parkın bir derneğe kiralanarak, amacına uygun olmayan düğün salonu ve kafe şeklinde kullanılmak istendiğini öne sürdü.

Belediye, parktaki büfenin ihale kanunu kapsamında kiraya verildiğini, büfenin çocuk parkının ve park alanının halk tarafından kullanılmasına engel teşkil etmediğini bildirdi. 

Erenler Merkez Mahalle 1085 sokakta vatandaşların ve çocukların park ve yeşil alan olarak kullandığı parktaki büfenin bir derneğe verildiğini, derneğin ise parkı 3. şahıslara kiralayarak amacına uygun olmayan düğün salonu veya cafe gibi müzikli bir yapılaşma içerisine girdiğini ileri sürerek, yaşanan durumun halkının parktan mahrumiyetine, çevre ve ses kirliliğine, park sorunu gibi ciddi sıkıntıların ortaya çıkmasına sebep olacağını öne sürdü. 

 

BELEDİYE: BÜFE HALKIN PARKI KULLANMASI İÇİN ENGEL TEŞKİL ETMİYOR

Öte yandan Erenler Belediyesi söz konusu park ile ilgili açıklama yaptı. Belediye, parktaki büfenin ihale kanunu kapsamında kiraya verildiğini, büfenin çocuk parkının ve park alanının halk tarafından kullanılmasına engel teşkil etmediğini belirterek; 

Bahse konu olan parktaki büfenin ilk kiralama tarihi 09.08.2014’tür. Son olarak 17.12.2019 tarihinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine istinaden ihale ile büfe kiraya verilmiştir.

Büfe, oradaki çocuk parkının sadece bir kısmı olup, park alanı halka açık olarak hizmet vermeye devam edecektir. Kiraya verilen büfe, Çocuk Parkının ve Park Alanının halk tarafından kullanılmasına engel teşkil etmemektedir" şeklinde açıklama yaptı. 

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]