Emekli doktor Afrin'de görev yapmak için CİMER'e başvurdu

Sakarya'da emekli Op. Dr. Dursun Bostancı, Afrin'de görev yapmak için CİMER'e başvuruda bulundu. Afrin'de görev yapan Mehmetçik ise duydukları minnettarlığı göstermek amacıyla tankla yaptıkları atışı Op. Dr. Bostancı'ya armağan etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ile kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatıldı. Harekat sonrasında birçok ilden çoğu vatandaş askerlik şubelerine başvurarak Afrin bölgesine gitmek istedi. Sakarya’da yaşayan emekli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı da 24 saat uykusuz kalarak ameliyat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, Afrin harekatına katkıda bulunmak için CİMER'e başvurdu. Bostancı yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanım, daha önce CİMER'den müracaat ettim. Türk Kızılay'ına da yazdım. Genel Cerrahi Uzmanı doktorum. Harp cerrahisi konusunda bilgi sahibiyim. Emekli oldum ama hala 24 saat uykusuz ameliyat yapabilecek güçteyim. Silahlı kuvvetlerimizin Suriye'de yapmış olduğu harekata beden ve mesleki olarak da katkı da bulunmak, destek vermek istiyorum. Doğuda Korucular görevlendiriliyor. Herhangi bir ücret, maddi, siyasi beklentim yoktur. Yol paralarımı ve kişisel olacak masraflarımı da kendim karşılarım. Bu taktirde gönüllülük olacağı kanaatini taşımaktayım."

"Tank atışını Afrin'de görev yapmak isteyen doktor için yaptılar"

Afrin'de görev yapmakta olan askerler ise doktorun çağrısına karşılık vermek ve duydukları minnettarlığı göstermek amacı ile bir video çekerek Op. Dr. Bostancı'ya gönderdi. Videoda görev başındaki Mehmetçiğin tank atışını Dr. Bostancı'ya armağan ederek atışı yapmaları dikkatlerden kaçmadı. Terör mevzilerini top atışına tutan askerler çektikleri videoda, "Sakaryalı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Dursun Bostancı, yapmış olduğunuz şerefli, onurlu ve gurur verici davranıştan dolayı size minnettarız. Bu atış sizin için" diyerek Sakaryalı Cerraha teşekkürlerini iletti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Afrin'de görev yapmak için CİMER'e başvuran ve harekattaki askerlerin adına top atışı yaptığı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı, "Erkekler ağlamaz derler ama o duygu dolu videoyu ilk izlediğimde inanın ağladım" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ile kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmış, harekat sonrasında birçok ilden çoğu vatandaş askerlik şubelerine başvurarak Afrin bölgesine gitmek istedi. Sakarya’da yaşayan emekli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı da ameliyat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, Afrin harekatına katkıda bulunmak için CİMER'e başvurdu. Afrin'de görev yapmakta olan askerler ise doktorun çağrısına karşılık vermek ve duydukları minnettarlığı göstermek amacı ile top atışı yaptıkları anları videoya çekerek Op. Dr. Bostancı'ya göndermişti.

“Her zaman hazırım”

Başvuru sonrasında açıklama bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı, “Sakarya’da ben daha doğrusu aile olarak biz 2 tane büyük olay yaşadık. Bunlardan birisi 17 Ağustos depremiydi. İkincisi de 2010 yılında diş hekimi kızımı kaybettim. Depremden çıktıktan sonra enkazdan çıktık. Kendi kendime bir söz verdim ve dedim ki; bundan sonra bana Dünya’nın neresinde olursa olsun ihtiyacı olan varsa ben orada olmalıyım diye söz verdim. Bundan önceki Doğu’da ki olaylarda da CİMER’e 3 veya 4 defa yazı yazdım. Türk Kızılay’ında çalıştım, Kızılay Başkanlığı’na yazı yazdım. Yeryüzü Doktorları'na üyeyim onlara da yazdım. Benden istifade edin diyerek bir şeyler yapmak istediğimi belirttim. Şuana kadar bana herhangi bir cevap gelmemişti ancak bu Afrin harekatından sonra inanılmaz duygulandım. Bu duygularımı paylaşmak için Cumhurbaşkanı’na mail atarak görev almak istedim. Bunu da sosyal hesabımda paylaştım yani sınırda ki Mehmetçiğimizden bana gelen o videolar zaten şuanda sosyal medyada dolaşıyor. İnanılmaz duygulandırdı o video beni. Bundan sonra da bana herhangi bir yerde ihtiyaç olduğunda herhangi bir maddi beklentim olmadığını her zaman hazır olduğumu buradan bir kere daha ifade etmek isterim” dedi.

“Mehmetçiğin hayatını kurtarsam benim için büyük mutluluk olur”

Afrin bölgesinde görev alırsa Mehmetçiğe yardım etmek için can attığını da belirten Dr. Bostan, “Cumhurbaşkanı’na yazdığımda ben 70 yaşına yakınım beni almayacaklarını bilmeyecek kadar da aptal değilim. Türkiye Cumhuriyeti’nin benim gibi emekli bir doktora belki asla ihtiyacı yok. Ama safımı belli etmek istedim, duygularımı belli etmek istedim, mensubu olduğumuz Türk Tabipler Birliğinin inanılmaz açıklamasından sonra yurtiçi ve yurtdışından yapılan harekatı itibarsızlaştırma yönünde sosyal medyada dolaşan ifadeleri duyduktan sonra bende açıkçası tarafımı belli etmek istedim. Vatanseverliğimi bir kez daha dile getirmek istedim, başka hiçbir duygum olamaz. Ben Cumhurbaşkanımıza yazarken orada da ifade ettim, bu yaştan sonra asla siyasi bir beklentim yok. Maddi beklentim yok, ikbal beklentim yok. Buda bilinsin bu haberlerde açıkçası beni üzen bazı yorumlar ile karşılaşıyorum. 70 yaşına yaklaştım ama kendimi dinç hissediyorum. Orada aktif görev meslektaşlarımı 1-2 saat dinlendirebilmenin çok büyük onlara faydası olacağı kanaatindeyim. Orada iki tane Mehmetçiğin yarasını sarsam, bir kanama durdursam, bir hayat kurtarsam benim için inanılmaz bir mutluluk olur bu” diye konuştu.

“Duygu dolu o videoyu ilk izlediğimde ağladım”

Bostancı sözlerinin devamında, “Bazen sözün bittiği yer denir ya, o sözün bittiği yerde o videoyu telefonla bana haber verdiler. Erkekler ağlamaz derler ama o duygu dolu videoyu ilk izlediğimde inanın ağladım. O videodan sonra ağlamayacak bir vatan evladının vatan sevgisinden şüphe etmek lazım. Bir insanın kutsalı hayatı, canıdır. Mehmetçiğimiz şimdi orada canını, kutsalını ortaya koyarak mücadele ediyor. Bu mücadeleyi itibarsızlaştırmak isteyenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamaz. Başka söyleyecek bir şey yok” şeklinde konuştu.
Afrin'de görev yapan Mehmetçik ise duydukları minnettarlığı göstermek amacıyla tankla yaptıkları atışı Op. Dr. Bostancı'ya armağan etmesini videoya kaydetti. Çekilen videoyu Bostancı gözleri dolu dolu izledi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]