Elektriğe zam olacak mı?

EPDK, 3 ay geçerli olacak elektrik tarifesi için toplandı. Buna göre elektrik fiyatında mevcut tarife üç ay boyunca yürürlükte kalacak ve elektriğe zam yapılmayacak.

Elektrik ve doğalgazda 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak tarifeler belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte mevcut fiyat tarifeleriyle üç ay daha devam edilmesi kararı alınırken, BOTAŞ sanayi ve doğalgazla elektrik üreten çevrim santralleri için indirim yaptı. Konuta ise indirim gelmedi.

BOTAŞ, çevrim santrallerine sattığı gazda yüzde 12,5 oranında indirim yaptı ve böylece bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane doğalgaz tarifelerinde de yüzde 9,7 indirim yapıldı.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “BOTAŞ’tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki %9,7 ila %12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak” ifadelerini kullandı.


 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]