Ekrem Yüce : "Sakarya'ya Tarımda Yeni Bir Vizyon Kazandıracağız"

Büyükşehir Belediyesi’nin kuzeyde üretim yaptığı Melen Botanik Vadisi ‘cennet bahçesine’ dönüştü. Yüzlerce çeşit bitkiyle, Sakarya’da tarımın kalbi olan vadide her gün rengarenk bir hasat var. Başkan Yüce, “Dünyanın en nadide topraklarının tarımda şahlanması için çalışıyoruz. Vadimizde her gün şölen gibi bir hasat var. Topladığımız lavantalar piyasaya sunulmak için hazırlanıyor” dedi.

SAKARYA'NIN 'CENNET' VADİSİNDE HER GÜN RENGARENK BİR HASAT VAR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’ya tarımda vizyon kazandırmak için çalışmaya devam ediyor. Kentin kuzey bölgesinde Kocaali, Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan Melen su geçiş hattı üzerine kurulan Melen Botanik Vadisi, üretiyor ve kazandırıyor. 1 milyon 815 bin 785 adet aromatik bitkiyle pazarı ciddi anlamda besleyen “cennet vadisinde” her gün rengarenk hasat var. Adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya, defne gibi aromatik bitkilerin yeşerdiği vadi topraklarında bugünlerde lavanta hasadı yapılıyor.

VADİDE HER GÜN RENGARENK BİR HASAT VAR

70 kilometre uzanan verimli topraklarda toplanan lavantalar, piyasaya sunulmak için hazırlanıyor. Arı zehri, arı sütü, polen-propolis ve suni oğul üretimleri için de çalışmanın yapıldığı “cennet” topraklarda yetişen yüzlerce çeşit bitkiyle arazide her gün rengarenk bir hasat var. Fidan ve Sera A.Ş lavanta, kekik, ıhlamur balı gibi özel aromatik ballar ile yüzlerce çeşit bitkinin yetişmesi için vadide özverili bir çalışma yürütüyor. Toplanan bitkiler, bir çok alanda değerlendirilmek üzere hazırlanıyor ve farklı ürünlerin üretiminde kullanılıyor.

SAKARYA'YA TARIMDA YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAĞIZ

Sakarya’nın tarımda şahlanması için gayretle çalıştıklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Dünyanın en nadide, zengin topraklarına sahip olan Sakaryamıza tarımda yeni bir vizyon kazandırmak için çalışıyoruz. Bugün Alancuma’da, kuzey bölgesinde ve tüm ilçelerde tarımsal ürünlerin bizzat belediye eliyle üretimiyle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Biz üretiyoruz vatandaş kazanıyor. Tarımda ürün çeşitliliğini artırmak ve Sakarya pazarına katkı sunmayı hedefliyoruz. Tarımda vizyon projelerimizi tek tek hayata geçirerek, Sakarya’nın üreterek kazanan bir şehir potansiyelinde olduğunu göreceğiz inşallah. 2 milyon bitkiyi toprakla buluşturduğumuz, içinde sosyal alanların ve bereketli arazilerin yer aldığı Melen Botanik Vadisi’nde de oluksuz bir çalışma var hamdolsun.” dedi.

CENNET VADİMİZ HER GÜN BAŞKA BİR RENGE BÜRÜNÜYOR

Yüce, yetiştirilen yüzlerce tür bitkiyle vadinin her gün başka renklere büründüğünü ifade ederek, “ATV’li ve atlı güvenliklerle korunan, belediyemiz iştiraki Fidan ve Sera A.Ş’nin güçlü ekibinin çalışma yaptığı vadide, birbirinden muhteşem bitkiler yeşeriyor. Her gün  başka bir renge bürünüyor bu güzel topraklar. Lavanta, kekik, ıhlamur ve sayabileceğimiz yüzlerce çeşit bitki. Bu bitkilerden hazırlanan ballarla birlikte arılar, arasında tozlaşmaya yardımcı olacak ve vadide verim her geçen gün artacak. Toprağın bize hediye ettiği bu bitkilerle ayrıca kozmetik ürünler üreterek hemşerilerimize en doğal ürünleri sunacağız. Ürünlerin satışı için yurt dışı firmasıyla yaptığımız anlaşmalar var. Bu şehrin her karış toprağını değerlendirip, ekonomiye katkı sunmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]