Ekinli cinayetinde karar

Erenler'de iki yıl önce küfür nedeniyle çıkan kavgada husumetlisini bıçaklayıp öldüren sanığın, yargılandığı dava sonuçlandı.
 
Ekinli Mahallesi'nde 1 Haziran 2014'de aralarında husumet bulunan iki aile fertleri arasında küfürleşme yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada 
Ethem Gezici'yi  (56) bıçaklanarak öldürdüğü öne sürülen H.Ç ve kavgaya karışan S.Ç., İ.Ç., T.Ç. ve M.Ç'nin Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava karara çıktı.
 
30 Haziran'da görülen duruşmada, sanık H.Ç., son savunmasında pişman olduğunu belirterek yüce adalete sığındığını söyledi. 
H.Ç'nin avukatı ise müvekkilinin her hangi bir aletle kendisine karşı bir eylem yapılmadan maktule vurmadığının dosya kapsamında anlaşıldığını belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu. 
 
Maktulün yakınlarının avukatı da, olayda tasarlamanın mevcut olduğunu ifade ederek; "Olayın gerçekleştiği kahvehanede maktulün yakınlarından kimsenin bulunmamasına rağmen, sanık ailesinin gençlerinden pek çok kişi olay yerindedir. Bu durum eylemin tasarlayarak işlendiğini göstermektedir. Tanıklar ve sanık beyanları çelişkilidir. Olayda meşru müdafaanın ve haksız tahrikin olmadığı dosya kapsamından anlaşılmaktadır" dedi.
 
Diğer sanıklar ise beraatlerini istedi.
 
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık H.Ç'ye 'adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanığın eylemini maktulün olay öncesinde ve olaydan bir gün önce köy kahvesinde küfür içeren sözlerinin vermiş olduğu hiddetin etkisiyle işlediğinin anlaşıldığını belirten mahkeme, sanığa haksız tahrik indirimi uygulayıp cezasını 18 yıla indirdi. 
 
Sanığa verilen cezada sosyal ilişkileri, cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti sanığın cezasını 15 yıla düşürdü. 
 
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan M.Ç'ye kasten yaralama suçundan 11 ay 7 gün hapis cezası verdi. 
 
Kasten yaralama suçundan yargılanan sanıklara verilen 11 ay 7 gün hapis cezalarıyla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.
Dava temyiz için Yargıtay'a gidecek. 
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]