Ecem'in katiline ağırlaştırılmış müebbet istendi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018 tarihinde ortadan kaybolan ve ormanda gömülü halde cesedi bulunan Sakaryalı 17 yaşındaki Ecem Balcı cinayetiyle ilgili açılan davanın duruşmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. 

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ecem Balcı, 5 Ocak’ta evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Kayıp Ecem'i arama çalışmaları devam ederken, Ecem’in annesi Esra Ercömert (41) Kerpe'de bir not bıraktıktan sonra denize atlayıp intihar etti.

Soruşturma kapsamında Ecem'in annesinin arkadaşı Süleyman K. ve akrabaları gözaltına alındı. Gözaltındaki Süleyman K.'nın ifadeleri üzerine ekipler, 16 Şubat gecesi Ecem'in cesedini Gölcük’e bağlı Ayvazpınar köyü Yapraklı Deresi mevkiinde gömülü halde buldu. Süleyman K. sorgusunda Ecem'i öldürerek gömdüğünü itiraf etmesi sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan şüphelilerden N.K., Y.K., R.Ö.Y., K.A. ve İ.D. suç ve delilleri yok etme veya değiştirme suçundan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Cinayet olayının davası Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen yıl 19 Eylül’de görülmeye başladı. İlk duruşmadaki polis ifadesinde Ecem Balcı’yı öldürdükten sonra ormana gömdüğünü iddia eden Süleyman K., sonrasında cinayeti kendisinin işlediği yönündeki itirafları reddetmişti. Süleyman K., emniyette verdiği ifadesinde polis baskısının olduğunu öne sürmüştü. 

Davanın bugün görülen duruşmasında mahkemeye ulaşan otopsi raporu okundu. Raporda Ecem Balcı'nın boğularak öldüğü belirtildi. 

Sanık Süleyman K'nın avukatı, raporu kabul etmediklerini, raporun sanığın ifadelerine göre hazırlandığını savundu. 

Cumhuriyet savcısı ise duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Süleyman K.'nin cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını talep etti. Diğer sanıkların ise suç delillerini gizleme suçundan cezalandırılması istendi. Süleyman K'nın ağabeyi, kardeşi hakkında istenen cezayı duyunca duruşmada fenalık geçirdi. 
Sanık Süleyman K. da otopsi raporunu kabul etmediğini söyledi. 
 
Mahkeme heyeti, duruşmayı sanıkların mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için 19 Kasım'a erteledi. 
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]