Dr. Nuri Bayar Ortaokulu'nda yenileme çalışmaları

Sakarya'da daha önce yıkılacağı açıklanan üç okuldan biri olan Dr. Nuri Bayar Ortaokulu'nda yıkım yerine tadilat çalışmaları başladı.

Daha önce Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapılan "yıkılacak" şeklindeki açıklamalar, 2-3 farklı kaynaktan edindiğimiz yanlış bilgiler doğrultusunda ve dün bazı inşaat işlerinin okulda başlamasını da dikkate alarak; "Dr. Nuri Bayar Ortaokulu yıkılıyor" başlığıyla yayına verdiğimiz haberi, bugün Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgilerle düzelterek, yeni şekliyle yayına veriyoruz.


Geçtiğimiz yıl mart ayında yapılan toplantıda şehir merkezinde bulunan Atatürk İlkokulu, Sabihahanım Ortaokulu ve Dr.Nuri Bayar Ortaokulu’nun arazilerinin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun bölgelerde bu okullara yeni bina yapmasına dair bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi de 2017 Şubat ayı Büyüşehir Meclisi'nde verilen kararla yıkılacak okulların yerine otopark yapılacağını kararlaştırdı.

Geçen süre zarfında yıkım çalışmaları ilgili bir girişim yapılmazken, yıkılacağı söylenen Dr.Nuri Bayar Ortaokulu'nda yenileme çalışmaları başlatıldı. Okulun büyük bir bölümünde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürerken, okuldaki çalışmaların yeni eğitim-öğretim sezonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Atatürk İlkokulu ve Sabihahanım Ortaokulu ile ilgili de herhangi bir yıkım çalışmasının olmayacağı öğrenildi.

Daha önce yapılan "üç okul yıkılacak" haberine ulaşmak için tıklayın
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]