"Dolabınızda durmasın, sokakları ısıtsın"

Sakarya'da, İHH Şubesi tarafından başlatılan "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" adlı kampanya, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kampanya kapsamında bir platform üzerine yapılan askılara, insanlar kullanmadıkları giyeceklerini ihtiyaç sahiplerinin alması için asıyor. İhtiyaç sahipleri de askıdan, kendilerine uygun olan giyeceklerini alıyor. Daha önce İran'da başlatılan ve şefkat duvarları olarak adlandırılan proje hızla yayılarak uluslararası basında geniş yer bulmuştu. Geçtiğimiz yıllarda birçok yerde askıda ekmek kampanyası başlatılmış. Fırınların ve marketlerin kenarlarına yerleştirilen askılara, ihtiyaç sahipleri için ekmekler asılmıştı. İHH tarafından şehrimizde de uygulamaya konulan proje kapsamında Kent Meydanı'na giyecek askısı oluşturuldu. Her gün binlerce insanın kullandığı alanda oluşturulan askıya ihtiyaç giyecekler asılıyor. Buradan geçen ihtiyaç sahipleri de kendisine uygun kıyafetleri alıp götürebiliyor.

Kampanya hakkına bilgi veren İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, "Kent Meydanı'nda başlattığımız çalışma, aslında daha önce Üsküdar'da bir grup İHH gönüllüsünün 'Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın' sloganıyla yola çıktığı bir proje. Bu proje Türkiye'de dalga dalga yayıldı. Ve nihayetinde Sakarya'da da bir hafta öncesinde çalışmalarda başladık ve şehrimizde de uygulamaya başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na da alan tahsisi için teşekkür ederiz. Herkesin rahat ulaşabileceği bir noktada. Projemize dün akşam itibariyle start verdik ve gözlem yaptık. Vatandaşlarımız ihtiyaç fazlası eşyalarını getirip asarken, ihtiyaç sahipleri de üzerlerine deneyerek ihtiyaç duyduğu eşyaları alıp gidiyor. Kendiliğinden yürüyen bir proje. Bundan sonraki hayır çalışması vatandaşlarımıza düşüyor. Bu proje kış sonuna kadar devam edecek" dedi.

İşte Aydın'ın açıklamaları:

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]