Diyanet protesto sonrası harekete geçti

Sakarya’da cemaatin cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kılması olayına ilişkin Diyanet devreye girdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın talimatıyla konu hakkında inceleme başlatıldı.

 

Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde cemaat, cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldı. Önceki gün meydana gelen olayın kamuoyuna yansımasının ardından Diyanet’in konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

 

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde camii imamını protesto için kılınan topluca namaz ile ilgili gelişmeleri yazdı.

 

Selvi'nin yaz ısının ilgili bölümü şu şekilde:

 

SORUN 7 AY ÖNCESİNE DAYANIYOR

 

“Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde camii imamını protesto cemaat, cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldı.

 

Bu eylem Türkiye çapında ses getirdi. Bu olay üzerine Diyanet'le konuştum. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş konuyla hemen ilgilenmiş. Bir inceleme başlatmış ve sorunun çözülmesi için talimat vermiş. Zaten yedi ay önce de imamla cemaat arasındaki sorun Sakarya Müftülüğü'ne intikal etmiş. O zaman da bir inceleme yapılmış. İmamla tüm mahallenin değil, cemaatin bir bölümü arasında bir sorun olduğu tespit edilmiş. Ama bu kez farklı. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sorunun çözümü yönünde talimat vermiş.”

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]