Diyanet İşleri Başkanı Sakarya'ya geldi

15 Temmuz Milli İrade Derneği’nin konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Din bu milletin mayasıdır" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz Milli İrade Derneği’nin 1. Olağan Kongresine katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü anlatan sinevizyon sonrası şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

"Din bu milletin mayasıdır"
 
İslam dininin Türk milleti için bir maya olduğunu belirten Erbaş, "Din bu milletin mayasıdır. Kardeşliğimizin harcıdır. Milletimiz en zor zamanları inancı ve imanı ile aşmışlardır. Bu hakikat milli mücadeleden 15 Temmuz’a kadar her yönüyle ortadadır apaçık bir hakikattir. Diyanet İşleri Başkanlığı İslamın hakikatlerini her şeyin üzerinde tutmuştur. En zor zamanlarında Din İşleri Yüksek Kurulumuz İslama aykırı hiçbir fetva vermemiştir. Zira din bize Allah'ın ve resulünün emaneti, bizim dünya ve ahiretteki saadetimizin kaynağıdır. Biz yalnızca dine teslim oluruz dini teslim alanlardan olmayız. Böyle durumlarda da asla dini bilginin sağlıklı bir şekilde insanımıza ulaşması noktasında uzak kalmayız. Kuran ve sünnet merkezli dini bilgi ile yetişen Müslüman ideal bir toplumun oluşmasında ne kadar etkili olduğu tarihi bir gerçektir" diye konuştu.

"Bu hale nasıl getirdiler insanları"
 
Erbaş, "Doğru dini bilgiyi gençlerimize öğretmek zorundayız. Eğer bu noktada bizler vazifemizi yapmazsak işte bugün terör örgütü haline dönüştürülmüş dini bir takım oluşumlar olarak tanıtılan guruplarla karşı karşıya kalırız. Örnek verelim DEAŞ, Şebap ve FETÖ nasıl ortaya çıktı. Nerede nasıl bir din algısı ile insanları cami de namaz kılan insanları öldürebilecek veya öldürtebilecek bir ruha kavuşturabiliyorlar onları. Nasıl bir din algısıdır bu. Ya da FETÖ gibi. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız olay. Bu hale nasıl getirdiler insanları. Bu konuda kimin ne kadar eksiği var. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hangi konularda eksik kalmışız onları gördük" şeklinde konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz Milli İrade Derneği'nin genel kurul programının ardından kent merkezindeki Orhan Camii'nde ikindi namazını kıldı.

Erbaş namazını kıldıktan sonra cami önünde vatandaşlarla sohbet etti. Caminin önünde bulunan Ali Yıldız, Erbaş'a selam vererek 'Bir soru soracağım' dedi. Ali Yıldız, "Bana müsaade verdiğiniz için teşekkür ederim. Önce Allah'ın selamını veriyorum. Size delikanlı nasıl olunur sorabilir miyim?" ifadelerini kullandı. Herkesin soru karşısında şaşkına döndüğü bu anlarda Prof. Dr. Ali Erbaş, "Senin gibi olunur" cevabını verdi. 'Cevap veremediniz, ben söyleyeceğim' diye bağıran vatandaş korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Erbaş, daha sonra bir ziyarette bulunmak üzere ayrıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]