Diş hastanesi ortada kaldı

Serdivan’da 3 yıl önce yapımına başlanan ancak hala eksiklikler nedeniyle tamamlanamayan Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılışı yine uzadı. 17 ay gecikmeli olarak Eylül’de açılması beklenen hastaneyi eksiklik olduğu gerekçesiyle İl Sağlık Müdürlüğü teslim almazken, müteahhit firma işerin bittiğini savunuyor.

Toyota-Sa Hastanesi yanında bulunan Sakarya Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin yetersiz kalması üzerine Sağlık Bakanlığı’nca Serdivan’da Medeniyet Bulvarı üzerine yapılan yeni merkez binasının inşaatının Mart 2015’te tamamlanması taahhüt edilmişti. Aradan geçen uzun süreye rağmen hastanedeki eksiklikler bir türlü tamamlanamadı.

Eksiklikler var


Bu Eylül ayında açılacağı konuşulan hastanenin, binadaki altyapı sorunları nedeniyle yine açılamayacağı öğrenildi. Bina ile ilgili birçok problemin olduğunu belirten yetkililer, yüklenici firma bu eksikliklerini tamamlamadan binanın faaliyete geçemeyeceğini söylediler. Diş Sağlığı merkezi il sağlık müdürlüğü tarafından teslim alındıktan sonra Kamu Hastaneler Birliği’ne devredilecek.

Yılbaşına kadar


Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanarak hastanenin temelini 28 Şubat 2014 tarihinde atan ve Mart 2015 tarihine kadar binayı teslim edeceğini açıklayan yüklenici firmanın inşaatını tamamladığı binada, birçok eksiklik bulunduğu ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün Diş Sağlığı merkezini devralmak için şartnameye uymayan eksikliklerin tamamlanmasını beklediği de öğrenildi. Yetkililer firmanın bu aksaklıklarından dolayı uzayan sürecin yılbaşına kadar sonlanacağını belirttiler.

Firma bitirdi

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasını hala teslim edemeyen yüklenici firma yetkilileri, kendileri tarafından yürütülen çalışmaların sonlandığını ve İl Sağlık Müdürlüğüne binayı teslim edeceklerini belirttiler. Yine firma yetkilileri binadaki ne gibi eksiklik olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı.

Kaynak: Yenigün
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]