Diş Hastaneleri Açıldı mı ? Ne Zaman Açılacak ?

DİŞ HASTANELERİ NE ZAMAN AÇILACAK ?

Sağlık bakanlığının yaptığı açıklama sağlık sektöründeki yeni tedbirleri belirlemişti. Ağız ve diş sağlığı sektörü için; acil servis dışındaki hizmetlerin tamamı Merkezi Hekim Randevu sistemi (MHRS) sisteminden alınacak randevu ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti vereceğini açıkladı.

Bir, iki, ve üç ünitesi bulunan odalarda tek ünite kullanabileceği, dört veya daha fazla bulunan üniteler için ise aktif olarak en fazla yarısının kullanılabileceği bilgisi verildi.

Ağız diş sağlığı hizmetleri için muayeneler arasında en az 20'şer dakika olması gerekmektedir. Bu dönemde sadece ihtiyaç ve ağrı halinde diş hastaneleri kullanılmalıdır. Ve kullanılan malzemelerin her hasta sonrasında uygun dezenfeksiyon yöntemleriyle dezenfekte edilmesi ve görüntüleme yöntemleri zorunlu hallerde kullanılmalıdır denildi.
 

DİŞÇİLERDE ACİL VE ZORUNLU HİZMETLER NELER?
Sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu rehberde sadece zorunlu hizmetleri yapacaklarını duyurmuştu. Ağrı, enfeksiyon, travma ve kanama kaynaklı rahatsızlıkların diş hekimliğinde acil ve zorunlu hizmetler olarak biliniyor. Ancak uzmanlar zorunda kalmadığınız sürece diş hastanelerine gidilmemesi konusunda uyardı.


 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]