Devlet yardımı yalanıyla dolandırıcılığa dikkat

Devletin pandemi döneminde destek amacıyla gerçekleştirdiği ödemeleri fırsat bilen dolandırıcılar, kısa mesaj ve internet linkleri kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyor.

Kovid-19 salgınında vatandaşın korku ve umutlarını kullanan sahtekarlar durmuyor. Daha önce “Aşı randevusu” ve “Herkese 3 bin lira” mesajıyla tuzak kuran dolandırıcılar, şimdi de 'Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan pandemi destek programı kapsamında tahsis edilen 1000 TL yardım ödemeniz Ziraat Bankası hesabınıza yatırılmıştır' yalanıyla vatandaşın kart bilgilerine sızmayı hedef aldı.

Resmi kurumların internet sitelerinin benzerini yapan veya sağlanılan hizmete başvuru yöntemi gösterilen sitelerde dolandırıcılar, öncelikle verdikleri reklamlar ve telefonlara gönderilen kısa mesajla bu sitelere tıklanılmasını sağlıyor.

Kullanıcılar, bu sitelere girince de tüm bilgilere ulaşılabiliyor. Tıkladıkları linkle yönlendirilen internet sitesinin sahte olduğunu farkında olmayanların kimlik numarasını girdiklerinde gizli tüm kişisel bilgileri, dolandırıcıların eline düşüyor.

Yetkililer, dolandırıcılık amacıyla gönderilen mesaj ve linklere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]