Derenin rengi beyaza döndü

Hendek İlçesinde daha önce bahçe sulamada kullanılan dere, kirlilik nedeniyle renk değiştirdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililerden sorumluları bulması için çalışma başlatmalarını istedi.

RENGİ BEYAZA DÖNDÜ

Hendek İlçesine bağlı Servetiye Mahallesinde daha önce bahçe sulamada kullanılan ve çocukların içinde yüzdüğü, hayvanlarında su ihtiyacını giderdiği dere, kirlilik nedeniyle renk değiştirmeye başladı. Önce kırmızı olan ardından siyaha dönen suyun rengi, 1 hafta önce beyazlamaya başladı. Sıcak havalarda koku yayan dereyle ilgili çeşitli yerlere başvuran çevre sakinleri, yetkililerin suyu kirleten kişi ya da firmaların bularak işlem yapmasını ve kirliliği önlemesini istedi.

“ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Servetiye Mahallesi’nde yaşayan ve evlerinin yakınından geçen deredeki kirliliğe tepki gösteren Cemil Demiral, “Yıllardır dereye karışan atık hangi fabrikadan geldiği belli değil. Dereye karışan atık yüzünden yakının da bulunan meyve ve sebzeler kurumaya başladı. Sıcak havalarda ise kokudan geçilmiyor. Yetkililer bir kaç kez numune almalarına rağmen dereye akan atık ile ilgili bir gelişme olmadı. Buna sebep olan firmalara ceza yazılmasını ve bu kirliliğin önlenmesini istiyoruz” dedi.

 

Kaynak: Haberlisin

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]