Denetimlerde 2 markete ceza yazıldı

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ”kapsamında süpermarketlere denetim yaptı. Denetimlerde 2 markete ceza kesildi.

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, süpermarket reyonlarında yer alan ürünlerin etiket ve tarife listelerinin bulunup bulunmadığı, etiket ve tarifedeki fiyatlara uyulup uyulmadığı, gramajla satılan ambalajlı ürünlerin birim fiyatlarının yazılıp yazılmadığı ve raf fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı gibi konularda süpermarketlere denetim yaptı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı denetimlerde raf fiyatı ile kasa fiyatı uyuşmazlığından 2 markete ceza yazdı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli “İlçemiz genelinde vatandaşlarımıza satış yapılan tüm noktalarda zabıta ekiplerimiz tarafından ürünler ve fiyat etiketi tek tek denetleniyor. Reyondaki ürünlerin fiyatları ile kasadaki fiyatları kontrol ediliyor. Denetimlerimiz bugün itibarı ile süper marketlerde başladı. Vatandaşlarımızın hem ekonomik hem de sağlık noktasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu denetimleri diğer market ve işyerlerinde de devam edecek” dedi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]