Defineci sanılıp gözaltına alındılar

Kocaali'de ormanlık alanda define amaçlı izinsiz kazı yapıldığı iddiasıyla ilgili gözaltına alınan orman muhafaza memuru ve kooperatif başkanının, yanlışlık sonucu gözaltına alındıkları ortaya çıktı.
 
Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, orman muhafaza memurunun mutat koruma ve kontrol çalışması ve o bölgede yapılan üretim çalışmaları kontrol sonrası kooperatif başkanı ile istirahat anında defineci sanılarak gözaltına alındıklarını duyurdu. Defineci sanılanların olay yerine yakınlığı ve tesadüfi bulunmanın savcılık tarafından yapılan inceleme sonucu anlaşıldığı belirtildi. 

Önceki gün Kocaali'de Şerbetpınarı Mahallesi Çamdağı mevkiinde bulunan ormanlık arazide, define amaçlı izinsiz kazı yaptıkları iddiasıyla 8 kişi, jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Kazıda kullanılan 1 adet kepçe, 2 adet kürek ve 1 adet GPS cihazına el konmuştu. Gözaltına alınanlar arasında bir orman muhafza memuru ile kooperatif başkanının da olduğu öne sürülmüştü.

Defineci sanılıp gözaltına alındılar

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, “definecilere jandarmadan suçüstü”, “kooperatif başkanı, orman muhafaza memuru 6 kişi ile define ararken yakalandılar”, “bak şu definecilere” başlıklı haberler ile ilgili; açıklama yaptı. Karasu Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaali Orman İşletme Şefliğinde görevli orman muhafaza memurunun mutat koruma, kontrol çalışması ve o bölgede yapılan üretim çalışmaları kontrol sonrasında kooperatif başkanı ile istirahat anında jandarma tarafından kimlik kontrolü yapıldığının kaydedildiği açıklamada; "Defineci sanılanların olay yerine yakınlığı ve tesadüfi bulunma savcılık tarafından yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır. Kooperatif başkanının jandarma tarafından ifadesinin alınması ve ertesi gün orman muhafaza memuru tarafından savcılığa verilen ifade ve inceleme ile yanlış anlaşılma ortaya çıkmıştır. Kooperatif başkanı ve orman muhafaza memuruna tutuklama olmamıştır.Meydana gelen yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi için kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]