DEAŞ iddiasıyla tutuklu kalmasına karar verildi

Sakarya'da, terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Irak uyruklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, tutuklu sanık Irak uyruklu Ahmed Subhi Aaed Aaed, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Sanığın avukatı ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık Aaed tercüman vasıtasıyla verdiği ifadesinde, iddianameye konu fotoğraftaki elinde uzun namlulu silah, başında takke ve sakallı kişinin kendisi olmadığını öne sürerek, "İlk defa o resmi görüyorum. Bu terör örgütü ile ilgili hiçbir alakam yoktur. Zaten onlardan kaçıp Türkiye'ye sığındım. Bana iftira atıyorlar. Beraatim istiyorum." dedi.

Söz alan sanığın avukatı, önceki beyanları tekrar ettiklerini belirterek ve gelen kriminal raporunu hatırlatarak müvekkilinin tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, fotoğraf iyileştirme ve fotoğrafların karşılaştırılmasının yapılması için Ulusal Kriminal Büroya müzekkere yazılmasını ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık Aaed'in tutukluluk halinin devamına, fotoğraf iyileştirme ve fotoğrafların karşılaştırılmasının yapılması için Ulusal Kriminal Büro'ya müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]