Damperi Açık Kamyon Elektrik Kablolarını Kopardı

E5 karayolunda Hendek-Adapazarı istikametine giden damperli kamyonun arkasında yer alan damperi şoförün açık unutması, yolun üzerinden  yol atlaması  ile geçen  elektrik hattını koparmasına yol açtı. 

E5 üzerinde damperini havaya kaldırarak seyir halinde ilerleyen kamyonun şoförü,  Akova Un Fabrikası mevkiinde Aytemiz Petrol Ofisi önündeki elektrik hattına kamyon kasasının takılması ile unutkanlığının farkına vardı. Şoförün unutkanlığı, yüzlerce abonenin elektriksiz kalmasına ve trafiğin aksamasına da yol açtı. 

SEDAŞ ekipleri hızla olay yerine gelerek,  iş güvenliği tedbirlerini aldılar. SEDAŞ Şebeke Operasyon ekipleri olay yeri ve çevresindeki enerjiyi keserek güvenlikli çalışma ortamını oluşturduktan sonra olaya müdahale ettiler.  SEDAŞ ekipleri canla başla çalışarak  yol atlaması ile beslenen şebekede kopan iletkenleri, vinç ve iki hidrolik sepetli araç yardımı ile en hızlı şekilde yeniden direkler arasına çekilmesini sağladılar.

SEDAŞ ekipleri kopan kabloyu yenileyerek şebekeye  enerji verilmesini  sağladılar. Enerji hattına zarar veren araç için SEDAŞ ekipleri tutanakta tuttular. 
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]