Çocukları tacizle suçlanan işçiye iyi hal indirimi

Sakarya'da, 13 yaşındaki kız çocuğu fotoğrafını kullanarak Facebook'ta profil oluşturarak, arkadaşlık kurduğu küçük kızları kandırıp fotoğraf ve görüntülerini kaydettiği suçlamasıyla 6 ay önce tutuklanan fabrika işçisi 28 yaşındaki H.E'nin yargılandığı davada karar çıktı. Sanığın, çocuklardan 6'sına yönelik 'cinsel taciz' suçundan aldığı cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
 
Özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'çocuklara yönelik müstehcenlik' suçundan ise her bir mağdur çocuk için verilen 2'şer yıl 6'şar aylık hapis cezası sanığın pişmanlığı, duruşmadaki iyi hali ve tavrı dikkate alınarak 2'şer yıl 1'er aya indirildi. Cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilen sanık hakkında, yurt dışı yasağı tedbiri konuldu. 

Geçen Haziran ayında, 13 yaşındaki bir kız çocuğunun babasının şikayeti üzerine Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde oturan bekar fabrika işçisi Hasan E. gözaltına alındı. Polis, Hasan E.'nin evindeki bilgisayarda yaptığı incelemede küçük yaşta çocukların web kamerası ile çekilmiş çıplak fotoğraflarını buldu. Polis, Hasan E.'nin Facebook'ta 13 yaşındaki bir kız çocuğunun fotoğrafı ile sahte profil oluşturduktan sonra çevresinde bulunan küçük yaşta kızlara arkadaşlık daveti gönderdiğini, 11-15 yaşlarındaki 700 kız çocuğu ile arkadaş olduğunu tespit etti. 
 
Sakarya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, tutuklu yargılanan Hasan E.'nin avukatı, "Yaptığı Facebook görüşmelerinde cinsel boyuta kadar varan herhangi bir görüşme söz konusu değildir. Facebook herkesle paylaşılabilen bir alan değildir. Sadece görüştüğü kişi ve arkadaş olmayı kabul eden Facebook arkadaşının görebileceği bir ortamdır. Mağdurelerle yaptığı görüşmeleri ileri boyuta götürmemiştir" diyerek sanığın tahliyesini talep etti. 
 
Mahkeme hakimi ailelerinin şikayetçi olduğu çocuklardan 6'sına yönelik 'cinsel taciz' suçlamasından dolayı sanık Hasan E.'ye ayrı ayrı 10 ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezalarla ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, 5 yıl süreyle denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. 
 
Mahkeme 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'çocuklara yönelik müstehcenlik' suçundan ise Hasan E.'ye işlediği 6 suçun her biri için 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Her suç için ise sanığın pişmanlığı, duruşmadaki iyi hali ve tavrı dikkate alınarak ceza 2'şer yıl 1'er aya indirildi. Hasan E.'nin cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak yurt dışına çıkış yasağı getirerek tahliyesine karar verildi. 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]