"Çingenemiyiz" dedi fırtına koptu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin, görevine 6 gün içinde son vermesiyle dünya basınında bile gündem olan teknik direktör Yılmaz Vural'ın basın toplantısında sarf ettiği "Çingenemiyiz" ifadesi Romanları kızdırdı. İfadenin aşağılama içerdiğini belirten Roman federasyonları ve dernekleri ünlü teknik adama dava açmaya hazırlanıyor.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın, 6 gün önce göreve getirdiği Yılmaz Vural'ı, sadece bir maça çıktıktan sonra kovması dünya medyasına da manşet olmuştu. İlginç gol sevinçleri ve sinirlendiği zaman verdiği tepkilerle caps'lere konu olan Yılmaz Vural, İngiltere'den Torquay United'ı çalıştıran Leroy Rosenior (10 dakika) ile Crystal Palace'da görev alan Dave Bassett'in (4 gün) ardından en erken kovulan 3. teknik adam olmuştu.

Sakaryalı teknik adam, düzenlediği basın toplantısında, İlhan Cavcav'la diyalogları ve kovulma sürecinde yaşananları anlatmıştı.

Yılmaz Vural, İlhan Cavcav'ın ayrılık kararına gerekçe olarak futbolcuların kendisini istememesini gösterdiğini sonradan ise transferle ilgili raporu bahane ettiğini söyleyerek; "Ben senden oyuncu istemiyorum. Bu takımı ligde tutarım' dedim. O da 'ben bir karar aldım. Vazgeçemem. Yardımcı hocaların ilk maaşını vereceğim. Sana da birkaç kuruş veririz' deyince cinnet geçirdim. 'Sen ne diyorsun. Çingene miyiz. Olmaz' dedim." şeklinde ifade kullanmıştı.

Yılmaz Vural'ın basın toplantısında sarf ettiği "Çingenemiyiz" ifadesi başına dert açtı. Ünlü teknik adama tepki gösteren Roman federasyonları ve dernekleri dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]