Çatışmada yaralanıp gazi sayılmayanların tek isteği var

Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan asker ve polisler gazilik haklarını istiyor.

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’nin Sakarya Şube Başkanı Çetin Şakrak, vatani görevleri sırasında terör örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanmalarına rağmen gazi sayılmamalarının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Engel durumlarının yüzde 40’ın altında olması nedeniyle gazi sayılmadıklarını belirten Şakrak, engel koşulunun kaldırılmasını istedi.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Çetin Şakrak, "Ben 2005 yılında askerlik görevimi yaparken teröristlerle girdiğim çatışmada 3 mermi isabet ederek yaralandım. Mermi ve şarapneller vücudumda riskli bölgelerde olduğu için alınamıyor. Bu da gün be gün bedenimizi zehirliyor ve tedavisi yok. Terörle mücadelede yaralanıp vücutlarında mermi ve şarapnel parçalarıyla yaşamaya mecbur kalanlar olarak maalesef Kronik Ağır Metal Zehirlenmesi yaşıyoruz. Tıbben vücuttan alınamayan mermi ve şarapnel parçaları tıpta her ne kadar zararsız dense de yapılan tahlil sonuçlarında vücudu zehirlediği ve vücutta arsenik ,kursun, antimon ve nikel salgıladığı görülmektedir. Maalesef bizler yavaş yavaş zehirlenerek ölüyoruz. Bizlerin gazi olabilmesi için, bizlerden uzuv kaybı istiyorlardı. Uzuv kaybı olan gazi kardeşlerimize Allah yardım etsin. Onların hayatları zor. Ama maalesef bizlerin de hayatı tehlikede. Zehirlenerek ölüyoruz. Devlet büyüklerimizden istediğimiz bu konuya sessiz kalmamaları. Bizler bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı savunurken vurulduk. Biz maaş falan istemiyoruz. Tek isteğimiz öldüğümüzde ay yıldızlı bayrağa sarılarak gitmek" dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]