Çark Caddesi'nin isminin değiştirilmesini istediler

Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği (CADDER), Çark Caddesi'nin Serdivan sınırında kalan bölümünün adının değiştirilmesi için Adapazarı ve Serdivan Belediyelerine dilekçeyle başvurdu. .
Gümrükönü'nden başlayıp Serdivan Belediyesi'ne kadar uzanan Çark Caddesi için önemli bir gelişme yaşandı.
CADDER,  caddenin Serdivan bölümüne yeni bir isim verilmesi için Adapazarı ve Serdivan Belediyelerine dilekçe verdi.

Dernek, Sakarya’da bulunan, marka cadde haline dönüşen Çark Caddesi'nin sınırlarının güncellenerek yeniden belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Çark Caddesi'nin bir bölümünün Adapazarı ilçesinde bir bölümünün ise Serdivan ilçesinde yer aldığını kaydeden dernek, açıklamasında; "Aynı caddenin iki ayrı ilçe sınırlarında olması, beraberinde bazı sorunlar getirmektedir. Çark Caddesinin Adapazarı ilçesinde bulunan kısmının bir bölümü, trafiğe kapalı alan olup, sadece yayalara açıktır. Bu kapalı alan şehirdeki perakende ticaretin merkezi olma özelliği taşımaktadır. Bununla beraber sosyal kültürel etkinliklerin bir çoğu vatandaşlarımız tarafından bu caddede yapılmakta olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Çark Caddesi sınırlarının bir bölümünün Serdivan sınırlarının içinde olduğu, vatandaşlarımızın çoğunluğu tarafından bilinmemektedir. Hatta sadece kapalı alanın Çark Caddesi olarak bilindiği bizler “CADDER” olarak tespit edilmiştir. Bu tarzda markalaşmış olan caddelerin sorun ve çözümleri de ayrı bir program da ele alınması kaçınılmaz bir gerçektir. Algılarda oluşan yanlışlık, yoğunluğun olduğu, trafiğe kapalı alana negatif etki yapmaktadır. Özenle ve büyük uğraşlarla, sağlanmaya çalışılan, asayiş ve kurumsal hizmetlere sekte vurduğu gibi, burada görev yapan kolluk kuvvetlerinin emeklerine gölge düşürmektedir. Bizlerin bu duruma göz yumması mümkün değildir. Bu konuda bir an önce bir düzenleme yapılması, Çark Caddesi sınırlarının Adapazarı ilçesi sınırında son bulması gerektiği büyükşehir belediyemizden talebimizdir” denildi. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]