Çark Caddesi'nde sıradışı eylem

Sakaryada Özel Adabilim Okulları kitap okuma alışkanlığının artırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla şehrin en işlek caddesi olan Çark Caddesi’nde kitap okuma eylemi gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen  eyleme Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy'un yanısıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve veliler de katıldı.

Biz kitaba inanıyoruz

Adabilim Okulları Genel Müdürü Ahmet Özen, “Bu yıl dördüncüsünü yaptığımız cadde kitap okuyor programımız Sakarya için, vatanımız, ülkemiz için umut olur. Biz Kitaba inanıyoruz. Kitabımız Kuranı Kerimin ilk ayeti Oku Yaratan Rabbinin adıyla oku diye bizlere emrediyor. Allah bize okumamızı emrediyor. Allah bize okumamızı emrediyorsa, biz de okumalıyız” dedi

Dünyadan rakamları

Özen, “Dünya kitap okuma kıstaslarına göre yılda 21 kitap okuyan çok okuyan kişi sayılıyor. Ve biz Adabilim öğrencileri olarak geçen yıl da bu yılda, bir sene boyunca 21 kitaptan fazlasını okuduk, annelerimiz, babalarımız, arkadaşlarımız ve komşularımız da okusun istedik ve okumaya teşvik ediyoruz.”

Proje okulu

Özen, “Adabilim Okulları proje okuludur. Bütün projelerde öğrenci arkadaşlarımızın fikri, emeği ve teri vardır. Doğru olan işi kim yapar diye sorulursa, sağına soluna, önüne arkasına bakmadan ben varım diyen bir nesil yetişsin istedik. Bu projeyi de Adabilim öğrencileri olarak organize ettik ve işimizi de severek yapıyoruz” dedi.

Teşekkür

Genel Müdür Ahmet Özen açıklamasının son bölümünde, “Kendimize ve milletimize borcumuz var. O da iyi, doğru, faydalı ve adil olanı yapmak ve yapılmasına sebep olmak. Programımızın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Sağ olun, var olun” diyerek kitap okuma etkinliğinde katılan herkese teşekkür etti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]