Büyükşehir'den Kaçak Bağlantıyla Çevre Kirliliğine Müdahale!

Büyükşehir Belediyesi, Erenler’de yağmur suyu hattına kaçak bağlantıyla atık dökerek çevre kirliliğine sebep olan işletmeleri “kanal görüntüleme” çalışmasıyla tespit ederek cezai işlem başlattı.

 

KOKU ŞİKAYETİ ÜZERİNE BÖLGEDE BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞTI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Erenler ilçesinde vatandaştan gelen “koku” şikayeti üzerine bölgede bir çalışma başlatmıştı. SASKİ ekipleri, kokunun kaynağının araştırılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak süreç yürüttü. Kozluk Mahallesi’nde bulunan yağmur suyu hattında “kanal görüntüleme” çalışması yapan ekipler, bazı iş yerlerinin hat üzerinde kaçak bağlantı yaparak atık döktüğünü tespit etti. Sakarya Nehri’ne bağlanan borulara atık dökerek çevre kirliliğine sebep olan işletmeler tek tek tespit edildi. SASKİ, doğayı kirleten atıkların bulunduğu kanalı tamamen temizledi. İncelemede bulunan Büyükşehir ekibi, iş yerlerine gerekli cezanın uygulanması için işlem başlattı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK İÇİN DENETİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Şehrimizde yaşanan koku şikayetine binaen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, SASKİ ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 06.08.2021 tarihinde Kozluk Mahallesinde yapılan gece denetimi neticesinde, yağmur suyu hatlarına kaçak bağlantısı olan iş yerlerinin tespit edilmesi hususunda çalışma başlatılmıştır. SASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlik çalışmaları ivedilikle başlatılarak kanal görüntüleme tamamlanmıştır. Tespit edilen kaçak bağlantılarla ilgili idari işlemler SASKİ Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Atıkları dökerek kirliliğe sebep olan tüm işletmelerin tespiti için gerekli denetimler devam etmektedir. Süreç en kısa sürede tamamlanarak kamuoyu bilgilendirilecektir.” denildi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]