Büyükşehir, Sakarya’ya lunapark kazandırıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Eylül Ayı Meclisi’nde Sakarya’ya ‘lunapark’ müjdesi verdi. Yüce, “Erenler Sakarya Park’ın yanında ailelerin ve çocukların vakit geçirecekleri lunapark inşa ediyoruz, detayları çalışma sonunda paylaşacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Eylül Ayı Olağan Meclisi,  Sosyal Gelişim Merkezi(SGM)’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Başkan Ekrem Yüce, meclis üyeleriyle gündem maddelerini görüştü. Başkanlık ettiği toplantıda konuşan Yüce, şehirde tamamlanan, devam eden ve yapımı planlanan projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Yüce, göreve geldikleri günden bu yana 29 ayda, kentin dört bir yanında yenileme ve düzenleme çalışmaları yaptıklarını anlatarak bilgiler verdi.

Sakaryapark’ın yanına lunapark müjdesi

Doğanın içinde belediye tarafından işletilen sosyal tesisleri anlatan Başkan Yüce, Erenler Yeni Sakarya Köprüsü civarında bulunan Sakarya Park’ın yanına lunapark inşa edileceğinin müjdesini verdi. Yüce, projeyle ilgili detayları çalışmaların yapılmasından sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. Başkan Yüce konuşmasında ayrıca “aşı” çağrısı yaparak, “Aşılamada %80’e ulaştık ve mavi renge kavuştuk. Aşıyı ihmal etmeyelim, çevremizi de uyaralım” dedi. Toplantıda  imar planı değişiklikleri,  ilçe meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 61 gündem maddesi karara bağlandı.

“Yeni projeler Sakarya’ya hayırlı olsun”

Başkan Ekrem Yüce Sakarya’nın, aileler ve çocuklarının doğasıya vakit geçireceği bir lunaparka kavuşacağını müjdeleyen Başkan Yüce, “Malumunuz İl Ormanı Tabiat Parkının işletim hakkını aldık. Parkımızı tabiri caizse baştan sona yeniledik.

Bisiklet yolları ve yaya geçitlerinin boyamaları yapıldı. Yaya, bisiklet ve araç yollarını rengârenk oldu. Yeni yüzümüzle hemşerilerimizin beğenisini kazandık. Çok şükür ormanımız yaz sezonunda piknik, doğa yürüyüşü ve sportif aktiviteler için ziyaretçi akınına uğradı. İl Ormanı, artık şehrin en gözde doğal mekânı haline geldi.

Ayrıca park içindeki Bungalov Evlerinin onarım ve düzenleme işlemleri yaptık ve misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Ağaçlık alandaki Macera Park ise eğlencenin yeni adresi oldu. Yine Sakaryapark kenarında hemşerilerimizin ailecek vakit geçirebilecekleri, çocuklarımızın eğlenebilecekleri bir lunapark inşa ediyoruz. Bu projemizle ilgili detayları, çalışmalarımızı yaparak inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. İl Ormanı Tabiat Parkının ve Lunaparkın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

“29 ay hizmet dolu geçti, 700 kilometreyi aşkın yol yaptık”

Göreve geldikleri günden bu yana, toplamda 29 aylık süreyi hizmetle dolu geçirdiklerini ifade eden Başkan Yüce,  “Bu ay itibariyle görevimizin başındaki 29’uncu ayımızdayız. Hamdolsun bu 29 ayı hizmetle dolu-dolu geçirdik. Göreve geldiğimiz ilk günlerde söz verdiğimiz gibi ‘Sakarya’da Asfaltlanmamış Yol Bırakmayacağız’ gayretiyle çalışıyoruz.

Geçtiğimiz 28 ayda şehrimizin cadde ve sokaklarında 1 milyon tondan fazla asfaltlama çalışması yaptık. Böylece 300 milyon liraya yaklaşan yatırımla 700 km’yi aşan yol yapmış olduk. Hepsini saymaya meclisimizin vakti yetmez ancak şehrin merkezini ve önemli noktalarını kapsayan toplamda 14 caddeyi sil baştan yeniden inşa ettik.”  ifadelerini kullandı.

“Üretimin 3’te 1’ini yapan Sakarya merkez oldu”

Başkan Yüce, 12 bin dekarlık alanda Türkiye’de üretimin 3’te 1’ini yapan Sakarya’nın süs bitkiciliğinde ülkede en önemli merkez olduğunu belirterek, “Sakarya 12 bin dekarlık üretim alanıyla ağaç gurubu süs bitkilerinin üretiminde ülkemizin en önemli merkezidir. Türkiye’de üretilen ağaç gurubu süs bitkilerinin 3’te 1’i Sakarya’da üretiliyor. Bu üretimimiz çeşitli sebepler ve organizasyon zafiyeti sebebiyle çoğunlukla iç piyasada değerlendirilebiliyor. Fakat özellikle Avrupa ülkelerindeki peyzaj ve süs bitkiciliği üretimi hayli azalmış durumdadır. Ellerindeki stoklar tükeniyor. Mecburen ithal ürünlere yönelerek bu açığı kapatmak istiyorlar. Tüm dünya üretimde, doku kültürü yöntemini kullanıyor. İşte biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Fidan Anonim Şirketimiz eliyle doku kültürü laboratuvarı kuruyoruz. Laboratuvarımızda ürettiğimiz bitkileri Sapanca Yanık’taki merkezimizde saksılara alacak, bakımını yapacak ve ihraç edilebilir hale getireceğiz. Bu işi de sektördeki üreticilerimizle birlikte yapacağız, ‘sözleşmeli üretim modelimi’ uygulayacağız. Tüketiciye istediği kaliteyi vermeyi taahhüt ediyoruz. Böylece Sakarya Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle tüketici ve üreticiyi bir araya getiriyoruz.” diye konuştu.

“Aşı olmayı ihmal etmeyip, çevremizi uyaralım”

Sakarya’nın aşılamada %80’lik oranla “mavi” renge kavuştuğunu hatırlatan Başkan Yüce, vatandaşlara ‘aşı’ çağrısı yaparak, “Malumunuz Kovid-19 salgınına karşı aşılama programımız çok hızlı ve etkili bir şekilde devam ediyor. Sakarya olarak hamdolsun %80 civarında aşılama oranıyla haritada mavi renge kavuştuk. Aşı olmayı ihmal etmeyelim. Tedbirleri elden bırakmayalım. Çevremizde bilinçsizce hareket eden kardeşlerimizi uyaralım. İnşallah hep birlikte gayret ederek biran evvel bu salgından kurtulalım.” dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]