Büyükşehir Atıksu Sorununa 650 Metrelik Yeni Hatla Çözüm Oldu

Büyükşehir SASKİ, Akyazı Harunusta Mahallesi’nde kısmi olarak problemin yaşandığı kanalizasyon alt yapısını yenileyerek, bölgedeki atık suların arıtmaya taşındığı 650 metrelik hattı hizmete aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında kanalizasyon ve alt yapı yenilemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekipleri, son olarak Akyazı Harunusta Mahallesi’nde başlatılan çalışmalarda sona geldi.

Atıksu probleminin yaşandığı bölgede kanalizasyon alt yapısını yenileyen SASKİ, bölgeye hizmet edecek 300 milimetre çapında beton boru ile 650 metrelik bölüme kanalizasyon hattı döşedi. Bu çalışmayla birlikte bölgede yaşanan atık su ve kanalizasyon sorunu da çözülmüş oldu.

YAPILAN YENİLEMELERLE SİSTEM SORUNSUZ İŞLİYOR

Büyükşehir SASKİ’den yapılan açıklamada, “Büyükşehir SASKİ olarak, kanalizasyon ve alt yapıda şehrin dört bir yanında sistemin sorunsuz işlemesi için yeniliyoruz. Harunusta’da da bir süredir problem teşkil eden, evsel atık suların taşındığı kanalizasyon hattı sil baştan yenilendi, bölgeye 650 metrelik yeni bir hat döşendi.

Bölgeye uzun yıllar hizmet edecek bu hattın yanı sıra şehrin dört bir yanında yenileme ve hat imalat işlemlerimiz devam etmektedir” denildi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]