Büyükanne maaşı için son başvuru süresi kısaltıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (SGK) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, torunlarına bakan büyükannelere maaş ödenmesinin önünü açan ‘Büyükanne Projesi’ne başvuru tarihi yoğunluk sebebiyle geri çekildi.

Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep illerinde geçerli olan ve  6 bin büyükanneye istihdam sağlanacak olan projeye başvurular yoğun olarak devam ediyor.
 SakaryaRehberim.com'un yetkililerden aldığı bilgilere göre Büyükannelerin  1 yıl süreyle 425 TL aylık alacağı projeye gösterilen yoğun başvurudan dolayı 28 Şubat olan son başvuru tarihi 20 Şubat'a çekildi

 Anneler, SGK Sakarya İl Müdürlüğü veya Sakarya İŞKUR İl Müdürlüğü'ndan bizzat başvuru yapabilmekte. Başvuru için anne kimlik fotokopisi, bebek kimlik fotokopisi ve büyükanne kimlik fotokopisi gerekmekte. Bir diğer başvuru seçeneği ise, internet. Aileler, buyukanne.csgb.gov.tr adresinden form doldurarak başvuru yapabiliyor.

Büyükanne Maaşı İçin Başvuru Şartları:

*Türk vatandaşı olmak,

*Belirlenen illerde ikamet ediyor olmak, (Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep)

*Çocuk ve annenin aynı evde, büyükannenin ise aynı il sınırları içinde ikamet ediyor olması,

*Başvuru tarihi itibarıyla bakımı üstlenilecek çocuğun 3 yaşını doldurmamış olması,

*Annenin en az 18 yaşında olması,

*Annenin özel sektörde, iş sözleşmesine tabi ve sigortalı olarak bir işte fiilen çalışıyor olması ve destek süresi boyunca işten ayrılmaması(sigortalı adına Sosyal Güvenlik Kurumu’na en az 360 tam gün prim ödenmiş olmalıdır.),

*Annenin 4857 sayılı İş Kanununda düzenlenen analık hali izin süresini (doğum sonrası 8 hafta) geçirmiş olması ve başvuru tarihinde fiilen çalışıyor olması,

*Anne ve babanın ücret gelirinin belirlenecek üst sınırı aşmaması,(Annenin gelirinin 2 asgari ücretin altında olması, ailenin de baba da çalışıyorsa toplamın 3 asgari ücreti geçmeyecek şekilde olması.)

*Annenin işvereni ile üçüncü dereceye kadar (üçüncü derece dâhil) kan ve kayın hısımlık ilişkisinin bulunmaması,

*Karşılıksız desteğin verildiği süre boyunca çocuk bakımı amacıyla ayrıca bir bakıcı istihdam edilmiyor olması,

*Büyükannenin çocuk bakımını engelleyecek fiziksel veya ruhsal rahatsızlığının bulunmaması.

*Projeye katılımınızın Bakanlıkça uygun görülmesi halinde; yukarıda sayılan tüm şartları taşıdığınıza ilişkin yazılı taahhüt/resmi belge vermeniz istenecektir.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]